fbpx

Tutustu tekijöihimme: Santtu Koskivaara

Kerro hieman itsestäsi ja työtehtävästäsi Turku Energialla.

Olen Santtu Koskivaara, 32-vuotias kunnossapidon työnsuunnittelija. Aloitin työnsuunnittelun tehtävässä Naantalin voimalaitoksella heinäkuussa 2019. Koulutukseltani olen tuotantotalouden insinööri ja minulla on myös aiempaa työkokemusta ennakoivan kunnossapidon kehityksen ja työnjohdon parista.

Millainen on ollut urapolkusi Turku Energiassa?

Alkuaskeleet työnsuunnittelun tiimissä otin jo olemassa olevien sekä uusien järjestelmien kunnossapidon kehityksen parissa Naantalin voimalaitoksen nelosyksikössä. Vuosi 2020 toi mukanaan revisiosuunnittelun ja työnjohdon sekä kehitys- että vuosihuoltotyömailla. Jatkossa tulen syventämään osaamistani painelaitekorjausten suunnittelussa, sekä kasvattamaan laitostuntemustani Turun osalta vuosihuoltojen muodossa.

Mikä on parasta työssäsi?

Toimintakenttä on laaja ja työ on erittäin vaihtelevaa. Lisäksi suunnitelmallisuus ja turvallinen tekeminen ovat koko ajan esillä. Kunnossapitotyö tapahtuu laitteiden ja ihmisten rajapinnassa ja työni sisältää ilahduttavan paljon kenttätyötä ja liikettä.

Mitkä asiat saavat sinut viihtymään Turku Energiassa?

Käytössä olevat tilat ja työkalut ovat kunnossa, ja työympäristö kannustaa itsenäiseen ja kehittävään tekemiseen. Yhteisössä on hyvä henki ja edessä on paljon uusia projekteja, jotka haastavat itsekin uudistumaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Minkälaista osaamista tehtävässäsi tarvitaan? 

Tyypillinen työpäivä alkaa siitä, että työnjohto ja asentajat kokoontuvat ensin aamulla käymään läpi välitöntä huomiota vaativat asiat sekä päivän työnjaon, josta siirrymme päivän töihin. Pari kertaa viikossa seuraamme tapahtumia myös toimihenkilöporukalla.

Siitä eteenpäin päivät eivät olekaan veljeksiä keskenään. Kriittiset huomiot tuotantolaitoksilla saattavat vaatia välitöntä huomiota, joko selvitystyön tai käytännön muutosten muodossa. Rauhallisempina päivinä saan mahdollisuuden viedä tulevien asennustöiden suunnittelua eteenpäin ja analysoida jo tapahtunutta.

Työssäni kommunikoidaan joustavasti käyttö- ja kunnossapitoväen kanssa. Näin sekä oma että ulkoinen henkilöstö tulee tutuksi ja kontakteja tulee paljon. Nykyaikaisen kunnossapidon apuna meillä on lukuisia tietojärjestelmiä ja ylipäätään suuri määrä tietoa. Tiedon jalostaminen oikeiden päätösten tueksi onkin päivittäinen haaste. Turku Energian operoimien laitosten ja laitteiden kirjo on valtava ja tässä ympäristössä pääsee todella laajentamaan ja syventämään omaa teknistä osaamistaan.

Minkälainen työnantaja Turku Energia on mielestäsi?

Turku Energia on paikallisesti suuri ja näkyvä vastuullinen toimija, jonka onnistuminen vaikuttaa ihmisten arkeen merkittävästi. Kunnianhimoisten yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttaminen tehdään osaltamme mahdolliseksi tässä ja nyt. Täällä on panostettu työhyvinvointiin, ja tekemisen turvallisuus on meillä avainasemassa.

Santtu Koskivaara.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.