fbpx

Tutustu tekijöihimme: Laura Vihavainen

Kerro hieman itsestäsi ja työtehtävästäsi Turku Energialla.

Olen Laura Vihavainen, 25-vuotias myyntineuvottelija Turku Energian yritysmyynnistä. Suoritin liiketalouden tradenomitutkinnon Turun ammattikorkeakoulussa ja turkuenergialainen olen ollut jo reilut kolme vuotta.

Millainen on ollut urapolkusi Turku Energiassa?

Ensikosketuksen Turku Energiaan sain kesätöiden myötä tuoreena ylioppilaana vuonna 2015. Sinä kesänä toimin postitusapulaisena ja moni työntekijä tuli minulle tutuksi. Tuolloin en arvannutkaan, että kyseiset henkilöt olisivat tulevia työkavereitani.

Kiinnostukseni työnantajaa kohtaan säilyi ja muutama vuosi myöhemmin sain tilaisuuden aloittaa korkeakouluopintojeni ohella työn Turku Energian Myyntipalvelussa yritysmyynnin Back Office –tehtävissä.

Tein opinnäytetyön työpaikalleni pohtien uusia palvelumalleja energia-alalle ja pian valmistumiseni jälkeen hyppäsin talossa uudenlaisiin haasteisiin aloittaessani nykyisessä työtehtävässäni.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni minua kiehtoo se, että saan olla aidosti omalta osaltani auttamassa asiakkaita heidän energiaratkaisuissaan, erityisesti sähköenergiaan painottuen. Vaikka energia-asiat ovat jokaiselle meistä arkipäivää, niihin paneutuminen saattaa tuntua työläältä kaiken muun tekemisen ohella. Nautin siitä, että kohtaan työssäni monenlaisia ihmisiä, jotka tulevat erilaisista bisneksistä.

Lisäksi energia-ala on murroksessa ja erilaiset megatrendit vaikuttavat vahvasti alan tulevaisuuteen. Kilpailu on kovaa ja jatkuvasti on pohdittava, mitä haluamme toiminnassamme ylläpitää ja mitä kehittää, jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä nyt ja jatkossa. Itse pyöritän näitä teemoja pienemmässä mittakaavassa oman kohderyhmän osalta. Tämä tuo työhön haastetta.

Mitkä asiat saavat sinut viihtymään Turku Energiassa?


Olen iloinen siitä, että olen saanut tunnustukseksi lisää vastuuta ja mahdollisuuden kasvattaa omaa osaamistani ja edetä urallani. Luonteelleni on ominaista innostus ja uteliaisuus kehittää itseä ja kokeilla uutta. Itse ei kuitenkaan tarvitse kaikkea osata eikä tietää, vaan onneksi talo on täynnä työkavereiden vankkaa asiantuntemusta ja ammattitaitoa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Minkälaista osaamista tehtävässäsi tarvitaan? 

Tiivistettynä myyntineuvottelijan vastuualueeseen kuuluu sähköenergian ja palvelutuotteiden myynti uusille ja nykyisille pienille ja keskisuurille yritysasiakkaille. Työtehtäväni ovat moninaiset, mikä tekee jokaisesta työpäivästä erilaisen. Käytännössä työpäivääni sisältyy tarjouslaskentaa, myyntipuheluita, vaihtelevasti asiakastapaamisia kasvotusten tai Teamsin välityksellä, sekä oman kohderyhmän myynnin ja markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta. Olennaisena osana työnkuvaan kuuluvat erilaiset asiakastapahtumat, joista osalla on jo pitkät perinteet ja joiden rinnalle pohdimme uusia mukavia kohtaamisia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Uskon, että erityisesti innostuvasta asenteesta sekä pitkäjänteisyydestä on eniten hyötyä tässä tehtävässä. Joskus asiat vaativat kärsivällisyyttä ja kekseliäisyyttä, mutta en tiedä parempaa, kuin tavoitteen saavuttamisen jälkeinen vapauttava onnistumisen tunne.

Minkälainen työnantaja Turku Energia on mielestäsi?

On hienoa saada olla osana mielenkiintoista työyhteisöä samalla, kun energia-asioiden merkitys tulevaisuudessa sen kun kasvaa entisestään. Erityisen iloinen olen siitä, että voin ylpeydellä kertoa panostaneemme ja panostavamme vahvasti uusiutuvaan energiaan ja päästöjen vähentämiseen. Ympäristöystävällisyys on itselleni tärkeä arvo ja pyrin myös omassa arjessani tekemään hyviä valintoja.

Laura Vihavaisen kuva.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.