14.10.2016

Turku Energia on liittynyt ensimmäisten joukossa uuteen energiatehokkuussopimukseen

Energiateollisuus on allekirjoittanut perjantaina 14.10.2016 elinkeinoelämän uuden energiatehokkuussopimuksen kaudelle 2017–2025 yhdessä muiden toimijoiden kanssa.  Myös Turku Energia ja Turku Energia Sähköverkot Oy sitoutuvat ensimmäisten yritysten joukossa uuteen jatkosopimukseen. Turku Energia -konserni on ollut mukana myös edellisillä kausilla energiatehokkuussopimuksissa.

Sopimuksen avulla energiayhtiöissä jatketaan energiankäytön tehostamista vapaaehtoisin toimin. Sopimukseen liittyvä energia-alan yritys sitoutuu kehittämään asiakkailleen uusia innovatiivisia energiapalveluita ja energiatehokkuustoimia. Yritys sitoutuu myös oman energiankäyttönsä tehostamiseen energian jakelussa ja tuotannossa, tavoitteena on säästää omasta energiankäytöstä 6 % vuoteen 2025 mennessä.

Säästöjä pyritään etsimään mm. omien kiinteistöjen kohdekatselmuksilla sekä verkostohäviöiden vähentämistoimilla. Sopimukseen kuuluvat myös vuosittaiset raportoinnit Motivalle tehdyistä energiatehokkuustoimista. Asiakkaiden energianeuvonnan tehostaminen ja kulutustietojen tarkentuminen etäluettavien mittareiden kautta on ollut tärkeä osa Turku Energian pitkäaikaista energiatehokkuustyötä.

Energia-alan omalla toiminnalla ja asiakkaiden käytön tehostamisella säästetty valtavia määriä energiaa

Aikaisempi, vuoden 2016 loppuun asti voimassa oleva energia-alan sopimustoiminta on osoittanut toimivuutensa. Energiayhtiöiden energiatehokkuuspalvelujen on arvioitu saaneen aikaan yhteensä jopa yhden terawattitunnin energiansäästön asiakkaiden energiakäytössä. Myös yritysten omaan toimintaan kohdistuneet säästöt ovat merkittäviä. Energiatuotannossa on sopimuskauden aikana säästetty primäärienergiaa liki 1,9 TWh ja sähköä 1 TWh edestä. Lisäksi sähkön ja kaukolämmön jakelun tehostamiseksi on energiayhtiöissä tehty vuosittain satoja tehostamistoimia.

Lue lisää: http://www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/

Julkaistu: 14.10.2016