fbpx

Tutustu tekijöihimme:
Lotta Lyytikäinen

"Koen, että pystyn aidosti vaikuttamaan ilmastoasioihin työssäni", sanoo tuoteryhmäpäällikkönä kaukolämmön ja jäähdytyksen parissa työskentelevä Lotta Lyytikäinen. Turku Energialla Lotta on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.

Kerro hieman itsestäsi ja työtehtävästäsi Turku Energialla.

Nimeni on Lotta Lyytikäinen. Turku Energialla olen ollut vuodesta 2015 lähtien. Toimin lämmityksen ja jäähdytyksen palvelutuotteiden tuoteryhmäpäällikkönä. Koulutukseltani olen energiatekniikan diplomi-insinööri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Olen 30-vuotias.

Millainen on ollut urapolkusi Turku Energiassa?

Yliopistovuosien jälkeen palasin takaisin kotiseudulleni Turkuun ja ilokseni pääsin diplomityöntekijäksi Turku Energialle tutkimaan kaksisuuntaista kaukolämpöverkkoa Skanssin alueella. Tämän jälkeen olen toiminut projektiasiantuntijana erilaisissa kehitysprojekteissa sekä konsernitasolla että lämmityksen ja jäähdytyksen parissa. Nykyisin toimin tiiminvetäjänä Lämpö-yksikössä uusien palvelutuotteiden parissa, jossa vastaan tuotekehityksestä sekä myynnistä.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti monipuolisuus sekä kaikki ihmiset, joiden kanssa saan tehdä töitä!

Mitkä asiat saavat sinut viihtymään Turku Energiassa?

Pääsen haastamaan itseäni sekä pystyn sopivasti vaikuttamaan työni sisältöön. Lisäksi koen olevani todella onnekas, että olen löytänyt alan, joka selvästi tuntuu omalta jutulta eli kaukolämmön. Koen, että pystyn aidosti vaikuttamaan ilmastoasioihin työssäni.

Mitä työsi pitää sisällään? Minkälaista osaamista tehtävässäsi tarvitaan?

Työni on sopiva sekoitus asiantuntija- ja myyntityötä. Nyt poikkeusaikana olen etätöissä kotona, mutta normaalissa tilanteessa vaihtelisin etätöiden, työpisteen sekä erilaisten tapaamisten välillä. Hyvät yhteistyö-, organisointi- ja esiintymistaidot ovat olennainen osa päivittäistä työtäni. Työssäni tarvitaan laaja-alaista energia-alan asiantuntijuutta, mutta myös paljon poikkitieteellisyyttä kuten myynnin ja markkinoinnin osaamista.

Minkälainen työnantaja Turku Energia on mielestäsi?

Turku Energia on mielestäni vastuullinen työantaja, jolla on katse rohkeasti tulevaisuudessa!

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.