Strategia ja arvot

Olemme nostaneet strategiassamme asiakkaat ja heidän energiahyvinvointinsa keskiöön. Asiakaslupauksemme mukaisesti olemme lähellä ja näemme kauas. Strategiamme mukaisesti päätehtävämme on olla luotettava kumppani kaikissa asiakkaidemme energiaratkaisuissa.

Olemme luotettava ja vastuullinen kumppani ja tarjoamme asiakkaillemme heille parhaiten sopivan energiaratkaisun. Panostamme myynnillisyyteen, uusiin palveluihin ja kokonaisvaltaisten energiaratkaisujen tarjoamiseen asiakkaillemme.

Aukion portailla seisoo suuri joukko Turku Energian henkilökuntaa ryhmäkuvassa.

Turku Energian strategia

Tavoitteenamme on olla luomassa kestävää tulevaisuutta uudistuen ja erottuen. Edistämme kestävää tulevaisuutta yhdessä ja yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Kehitämme uusia toimintatapoja, tuotteita ja palveluja, jotka tekevät asiakkaidemme arjesta parempaa. Viemme toiminnallamme Turkua ja Suomea kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Teemme tekoja puhtaamman energiaomatunnon eteen päivittäin ja autamme myös asiakkaitamme tekemään niitä.

Seuraamme toimintaympäristömme ja asiakkaidemme arjen muutoksia sekä energiamarkkinoiden muutosta ja kehittymistä.

Turku Energian strategia selitettynä talopiirroksen ympärillä.

Olemme lähellä, näemme kauas.

Näin kuuluu asiakaslupauksemme.

Arvomme ovat

Läheisyys

Tunnemme asiakkaidemme arjen ja kuljemme sen mukana – kodeissa, yrityksissä ja yhteisöissä. Palvelemme avoimesti ja ymmärrettävästi, paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Käymme yhteiskunnallista vuoropuhelua, ja olemme sekä Turku Energian että uudistuvan energia-alan lähettiläitä. Olemme joukkue, jonka menestys perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen, kannustamiseen ja ammattiylpeyteen.

Meille läheisyys on myös arkea parantavia energiaratkaisuja ja toimitusvarmuutta. Meihin voit luottaa − luotamme myös toisiimme.

Ympäristöystävällisyys

Meille ympäristöystävällisyys tarkoittaa konkreettisia ja vaikuttavia tekoja, joilla edistämme kestävää kehitystä. Sitoutumisessamme olemme edellä muita: vuoden 2020 loppuun mennessä 70 % myymästämme energiasta on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Tavoite ohjaa työmme arkea.

Ympäristöystävällisyys on meille myös älykkyyttä, sekä palveluissa että tuotteissa.

Uudistuminen

Uskomme uteliaisuuteen, uuden oppimiseen ja kokeiluihin, yhdessä asiakkaiden kanssa. Uudet toimintatavat, tuotteet ja palvelut innostavat meitä ja parantavat samalla asiakkaidemme arkea.

Uskallamme myös keskustella ja ottaa kantaa energia-alaa ja asiakkaiden arkea koskeviin kysymyksiin. Erottaudumme rohkeasti ja oivaltavasti.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.