Julkiset taideteokset

Eri puolilla Turkua on kaupunkilaisia ilahduttavia julkisia taideteoksia. Turku Energia on ollut mukana tukemassa joitakin niistä.

valaanpyrsto_sisasivu_72dpi_3840x1440px

Julkiset taideteokset, joita olemme tukeneet

  • Fibonacci Sequence 1–55, Mario Merz 1994.
  • Harmonia eli "Valaan pyrstö", Achim Kühn 1996.
  • Hej Hylje!, Stefan Lindfors ja Matti Helenius 2011. Nykyään Turku Energian kummihylje tervehtii vierailijoita osana Turbiinihallin energianäyttelyä.
  • Mater marinum, Tarja Ervasti 2011.
  • Temppeli, Kim Simonsson 2011.

Kaupungissa on myös lukuisia ympäristötaideteoksia, kuten taidesähkökaappeja, joita ovat maalanneet lukuisat eri taiteilijat.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.