Turku Energian julkaisut

Olemme koonneet tälle sivulle suorat linkit julkaisuihimme. Julkaisimme vuosittain vuosikertomuksen ja yritysvastuuraportin. Asiakkaillemme julkaisemme neljä kertaa vuodessa Valopilkku-lehteä painettuna ja sähköisenä versiossa. Hyviä lukuhetkiä!

Puun oksat ja vihreät lehdet.

Turku Energian vuosikertomus ja vastuullisuusraportti

Julkaisemme vuosittain vuosikertomuksen ja yritysvastuuraportin. Tutustu julkaisuihin alla olevista linkeistä.

Asiakaslehti Valopilkku

Asiakaslehtemme Valopilkku ilmestyy kolme kertaa vuodessa asiakkaillemme jaettavana julkaisuna. Julkaisemme myös sähköistä verkkolehteä.

Turku Energian blogi

Kerromme blogissamme ajankohtaisista energia-alan puheenaiheista.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.