Passeli laite parkkipaikoille

Etähallittava lataus-
ja lämmitysrasia

 • Sähköauton latauspiste, joka soveltuu myös
  polttomoottoriauton lämmitykseen.

 • Laitteet toimittaa Satmatic, joka on yksi Suomen
  johtavista sähkö- ja
  automaatiotekniikan rakentajista.

 • Turku Energia asennuttaa ja käyttöönottaa
  latauspisteet.

Etähallittava lämmitysrasia Superschuko-pistorasialla

 • Soveltuu erinomaisesti ladattavalle hybridille.

 • Samalla laitteella onnistuu myös
  polttomoottoriauton lämmitys.

 • Laitteet ovat älykkäitä ja etäohjattavia. Se mahdollistaa
  mm. kuormanohjauksen.

 • Energia saadaan mitattua ja laskutettua erikseen eParking-järjestelmässä.

 • Yön yli kestäneen latauksen jälkeen pystyt ajamaan
  
n. 90 km.

Hinta alk. 495 € (ei sis. alv)

613,80 € (alv 24 %)

Laitteen tekniset tiedot

Latauspisteen varustelu Laitteessa on kaksi pistorasiaa, joilla molemmilla on oma vikavirtasuojansa. Laitteeseen on asennettu kWh-mittari.
Latauspistorasian tyyppi Superschuko
Mitat 188,2 x 222,6 x 160 mm
Paino 2,6 kg
Asennus Pylväs tai seinä
Kuoren materiaali Muovi
Vikavirta (RCD) A-tyyppi
Kotelointiluokka IP 44, soveltuu ulkokäyttöön.
Energiamittari Sisältää MID-hyväksytyn energiamittarin.
Lisätarvikkeet Voit tilata erikseen pylväs- tai seinäasennukseen tarvittavat osat.
Muuta Rasia on myös mahdollista liittää selät vastakkain Satmatic 8MMO400-sarjan toisen lämmitysrasian kanssa.

 

Tietoa sähköauton latauspisteistä taloyhtiöissä

Miten saamme yhtiökokoukselle hinta-arvion latausinfrahankkeesta?

Prosessi lähtee liikkeelle sähkötekniikan kartoituksesta. Sen perusteella arvioidaan, kuinka laajaa urakkaa sähkötekniikan osalta olisi tarve tehdä. Kartoituksen myötä saadaan myös ensimmäinen kustannusarvio eri laajuisille remonteille. Näillä tiedoilla on hyvä lähteä esittämään hanketta taloyhtiölle.

Kartoituksen jälkeen voidaan tarvita vielä sähkösuunnittelua tai voimme tietyissä tapauksissa tehdä tarjouksen jopa suoraan toteutuksesta.

Lue lisää latausratkaisujen kartoituksesta taloyhtiöille

Jos taloyhtiö tilaa latauspisteet Turku Energialta, pitääkö olla myös Turku Energian sähkösopimus?

Latauspisteet ja niiden taustajärjestelmät eivät ole sidonnaisia sähkösopimukseen. Taloyhtiön sähkösopimus voi olla siis miltä tahansa sähkönmyyjältä.

Miten taloyhtiön ja omakotitalon latauspisteet eroavat toisistaan?

Taloyhtiöiden latauspisteet eroavat omakotitalon latauspisteistä teknisiltä ja erityisesti älyllisiltä ominaisuuksiltaan. Taloyhtiöissä latauslaitteilta vaaditaan monipuolisempia kuormanhallintaominaisuuksia, jotta useat yhtä aikaa toimivat laitteet eivät ylikuormita lähdön sulakkeita. Lisäksi taloyhtiöille tarkoitettujen laitteiden tulee tukea mahdollisuutta liittyä taustajärjestelmään, joka operoi muun muassa ladatun sähköenergian laskutusta. Omakotitalon latauspiste voi olla siis paljon yksinkertaisempi kokonaisuus.

Mitä tarkoittaa latausvalmius?

Keväästä 2021 alkaen EU:n uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää, että kaikille uusille ja laajasti korjattaville pysäköintialueille asennetaan sähköajoneuvojen latauspistevalmius. Lue aiheesta lisää Finlexistä.

Sähköauton latausvalmius on yksinkertaisimmillaan kaapelireitin rakentaminen parkkipaikalle. Näin latauspisteet voidaan asentaa olemassa olevaan infraan, kun niitä tarvitaan.

Suosittelemme taloyhtiötä tilaamaan aluksi kartoituspalvelun. Kartoituksen perusteella selvitetään mitä kaikkea halutaan ja mitä kannattaa tehdä sekä mitä kiinteistön nykyinen sähköjärjestelmä mahdollistaa.

Montako latauspistettä taloyhtiöön tarvitaan?

Latauspisteiden määrä on tapauskohtainen. Sähköautojen latauskartoituksessa selvitämme kiinteistön sähkötekniikan nykytilan ja keskustelemme asiakkaan kanssa latauksen tarpeista. Näin saamme haarukoitua asiakasta palvelevan latausratkaisukokonaisuuden.

Miten sähköautojen latauksen laskutus kohdistetaan taloyhtiön asukkaille?

Laskutus voidaan kohdistaa sähköistä ajoneuvoaan ladanneelle asukkaalle taustajärjestelmän kautta. Turku Energian latausratkaisuissa käytetään eParking-taustajärjestelmää, jossa lataajan sähköenergiamaksut tilittyvät suoraan taloyhtiön hallinnoimalle tilille.

Tarvitaanko sähkön muutostöitä, jos hankin sähköauton latauspisteen?

Sähkön muutostöiden tarve on hyvin tapauskohtaista. Pääsulakekoko ja olemassa olevat kaapeloinnit vaikuttavat siihen, mitä tehoa latauslaite voi syöttää eteenpäin. Jos ei haluta rakentaa uutta johtoa suoraan latauspisteelle, niin tehot voivat olla rajoitettuja. Autojen tyypeistä ja määristä riippuen tehot voivat kuitenkin olla riittävät myös ilman muutostöitä.

Juuri sinun kiinteistösi tilanne täytyy selvittää sähkötekniikan kartoituksella. Latauskartoituksessa selvitetään, kuinka monta latauslaitetta voidaan ilman merkittäviä sähköteknisiä muutoksia asentaa. Lisäksi saadaan tieto siitä, millaisia sähköteknisiä muutostöitä tarvitaan, jotta haluttu määrä latauslaitteita voidaan asentaa.

Lue lisää taloyhtiöiden latauskartoituksesta 

Miksi latauspiste kannattaa hankkia Turku Energialta? 

 Turku Energialla on kokemusta latauslaitteista jo usean vuoden ajalta. Asensimme ensimmäiset julkiset latausasemat Turun seudulla jo vuonna 2013.  

Voit luottaa siihen, että saat asiantuntevaa palvelua ja laadukkaat tuotteet. Laitteet toimittaa suomalainen UTU Oy ja Turku Energia asennuttaa ne. 

Meillä on laaja valikoima eli jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Keskustelemme suoraan laitevalmistajien kanssa ja erilaiset räätälöinnit ovat myös mahdollisia. 

Meiltä saat sähköautosi lataamiseen kaiken tarvittavan: kartoituksen, suunnittelun, laitteet, asennustyön ja käyttöönoton. 

Turku Energialla on pitkä historia paikallisena toimijana ja voit olla varma, että autamme sinua mahdollisissa ongelmatilanteissa myös latauspisteen asennuksen jälkeen. 

Iiro NIeminen.

Iiro Nieminen

Tuoteryhmäpäällikkö

050 406 6560

palvelumyynti@turkuenergia.fi

Iiro auttaa taloyhtiöitä ja yrityksiä sähköajoneuvojen lataukseen liittyvissä ratkaisuissa.

Veli Hartola.

Veli Hartola

Palvelumyynnin päällikkö

02 2628 044

veli.hartola@turkuenergia.fi

LinkedIn

Veli toimii aurinkopaneeli- ja sähköautojen latausratkaisuja tarjoavan palvelutiimin esihenkilönä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.