Huoleton lämmönjako­keskuksen tarkastus­palvelu taloyhtiöille

Kaukolämpö on toimintavarma ja huoleton tapa lämmittää, mutta lämmönjakolaitteisto on säännöllisesti syytä tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa.

Taloyhtiönne voi nyt välttää yllättävät korjauskulut ja huoltokustannukset – ottakaa käyttöön huoleton lämmönjakokeskuksen tarkastuspalvelu! Se on edullinen ratkaisu, jolla taataan kaukolämpölaitteiston toimintavarmuus.

Rivitalot ja pienkerrostalot, max. 15 asuntoa
147 € / vuosi (alv 24 %)

Kerrostalot, yli 15 asuntoa
247 € / lämmönjakokeskus / vuosi (alv 24 %)

Lämmöntarkastuspalvelu.
Tarkastuspalvelu.

Tarkastuspalvelun sisältö

Lämmönjakokeskuksen tarkastus tehdään kerran vuodessa lämmityskauden aikana.

Tarkastuksessa käydään läpi seuraavat asiat:

  • Lämpötilat sekä paineet
  • Lämmönjakohuone sekä putkistot
  • Eristykset
  • Mittauskeskus
  • Lämmönsiirtimet, säätölaitteet, venttiilit, pumput, varolaitteet
  • Muut varusteet
  • Kohteen sopimusteho

Varaosat, korjaukset tai saneeraustyöt eivät sisälly palveluun.

Palvelun hyödyt

  • Palvelun avulla taloyhtiö saa tietoa laitteiston kunnosta ja voi varautua mahdollisiin toimenpiteisiin.
  • Taloyhtiö voi olla huoletta – enää ei tarvitse muistaa tilata tarkastusta erikseen.
  • Säätöjen avulla on mahdollista saada energiatehokkuushyötyjä.

Onko taloyhtiönne lämmönjakokeskus uusintaiässä?

Tarjoamme älykkäitä lämmönjakokeskuksia avaimet käteen -palveluna – pitkällä takuulla ja kätevällä kuukausirahoituksella! Lämmönjakokeskuspalveluun sisältyy vuosittainen tarkastuspalvelu.

Ota yhteyttä

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä asiantuntijaamme

Susanna Tuominen.

Susanna Tuominen

Avainasiakaspäällikkö

02 2628 880

susanna.tuominen@turkuenergia.fi

Susanna vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.