fbpx

Solpaneler hem

Skaffa inhemska solpaneler enkelt och pålitligt från oss!

Beställ solpaneler från oss – du får sakkunnig betjäning och högklassiga produkter.

Med solpaneler minskar du din elräkning och ökar värdet på din fastighet. Samtidigt minskar du ditt klimatavtryck genom att dra nytta av helt utsläppsfri, förnybar energi.

Läpileikkaus omakotitalosta, jonka katolla on aurinkopaneelit. Piirroskuva.

Högklassiga inhemska solpaneler

Priserna gäller tills vidare. Priser inkl. moms 24 %.

I priset ingår kartläggning och planering av en helhet som är lämplig just för dig.

Louna Solar

Det minsta Louna Solar-paketet innehåller 8 solpaneler. Effekten är 3,2 kWp och årsproduktionen ca. 2700 kWh.

Pris från 6 500 €
(8 paneler)

eller på avbetalning från 109 €/mån  

Louna Solar Optimi

Det minsta Louna Solar Optimi-paketet innehåller 14 solpaneler och panelspecifika effektoptimerare. Effekten är 5,6 kWp och årsproduktionen ca. 4900 kWh.

Pris från 10 100 €
(14 paneler)

eller på avbetalning från 172 €/mån

Inhemsk toppkvalitet

Våra högklassiga solpaneler är tillverkade i Finland, i Salo. Panelerna tillverkas av Salo Tech Oy. Även installationsställningarna är inhemska. Du får en lång garantitid för både elproduktionen och enheterna.

Solpaneler som färdigt paket

I våra paket ingår hela solelsystemet, inklusive kartläggning och installation. Kartläggningen hjälper dig att välja en paketstorlek som passar just ditt hem.

Hos oss får du pålitlig service

Vi hjälper dig att välja lämpligt paket. Dessutom kan du alltid kontakta oss i frågor som gäller solpanelernas funktion även efter installationen.

Solpaneler på avbetalning

Du får solpanelerna enkelt med OP-finansiering. Finansieringens räntor kan dras av i beskattningen och du kan ansöka om hushållsavdrag för installationsarbeten.

 

Så här framskrider anskaffningen och installationen av solpaneler

1. Vi utreder den bästa lösningen för din fastighet

Sakkunniga inom energibranschen planerar en lösning som lämpar sig för just din fastighet och säkerställer rätt dimensioneringar.

2. Behövliga tillstånd

Du kan behöva ett bygglov eller åtgärdstillstånd. Kontakta byggnadstillsynen i din kommun. Kraven varierar i olika kommuner.

3. Enkel leverans överallt i sydvästra Finland

Vi installerar solpaneler med yrkeskompetens. Vi sköter anslutningen av systemet till elnätet.

4. Nu är du småskalig elproducent!

När ditt solpanelspaket har installerats och ansluts till elnätet, blir du småskalig elproducent. Du kan använda både el som köpts av ett elbolag och el från din egen produktion parallellt i din fastighet.

Inhemsk toppkvalitet!

Våra solpaneler planeras och tillverkas i Salo. Se en video på solpanelernas tillverkningsprocess.

Sälj din överskottsel till oss

Om du med dina solpaneler producerar mer el än du förbrukar, går överskottselen till elnätet så att andra kan använda den. Denna överskottsel kan du sälja till oss!

Kontakta Åbo Energis kundtjänst för att ingå ett MinunSähkö-avtal för småskaliga elproducenter. Då betalar vi dig för den el som överstiger din egen förbrukning och överförs till elnätet.

Nainen nojaa aurinkopaneeliin.

Blev du intresserad? Kontakta oss!

Kontakt binder dig inte på något sätt.

Kontakta oss per telefon

Du kan också kontakta våra experter direkt genom att ringa:

02 2628 572

Vad avses med mätmetod?

Allmän el

Om man använder mätmetoden för allmän el kostar elen alltid lika mycket (24/7). Det är den vanligaste mätmetoden för el i små bostäder, t.ex. i höghus och radhus.

Nattel

Om man använder mätmetoden för nattel har elen två olika priser under dygnet: dagenergin mäts t.ex. kl. 07-22 och nattenergin kl. 22-07 Då du uppskattar förbrukningen bör du observera att dessa tider kan variera mellan olika distributionsnätsbolag. Mätning av nattel används ofta i radhus och egnahemshus, där den huvudsakliga uppvärmningsmetoden är direkt elvärme.

Säsongel

Elförbrukningen kan också mätas enligt årstid som vinterdagsenergi och energi för övrig tid. Denna mätmetod rekommenderas för egnahemshus eller fritidsbostäder som har vattenburen, lagrande golvvärme och tvåtidsmätning. Sommarsäsongen och vinternätterna är de förmånligaste tidpunkterna att använda el.