Laddningsstation för elbil hem eller till stugan

Elbilar blir allt vanligare i gatubilden. Nu kan du skaffa en egen laddningsstation för elfordon till din familj via oss.

Vi erbjuder laddningslösningar också för företag och husbolag – information på finska.

Laddningsstation till ditt hem enkelt

Hos oss hittar du allt du behöver för att ladda din elbil hemma. Vi kartlägger installationsmöjligheterna före installationen.

En pålitlig partner

Du kan lita på att du får sakkunnig betjäning och högklassiga produkter. Utrustningen levereras av UTU Oy och installeras av Åbo Energi. Du får 2 års garanti på din laddningsstation.

Laddningsstationer på avbetalning

Du får laddningsstationerna enkelt med OP-finansiering. Finansieringens räntor kan dras av i beskattningen och du kan ansöka om hushållsavdrag för installationsarbeten.

Varför lönar det sig att skaffa en laddningsstation avsedd för elbilar?

  • En laddningsstation avsedd för laddning av elbilar är ett tryggt val. Den är brand- och personsäker.
  • Ett vanligt eluttag kan skadas under långvarig laddningsanvändning eller till och med smälta och förorsaka personskador.
  • Med hjälp av en laddningsstation säkerställer du att batteriet blir fulladdat under natten.
Mies istuu sähköauton kuskin paikalla ja katsoo avonaisesta ikkunasta ulos.

Laddningsapparater till egnahemshus och fritidsbostäder

Priser inkl. moms 24 %.

Elvi-laddningsstationer med Type 2-eluttag eller kabel

Lämpar sig för elbilar eller laddningsbara hybrider.

Pris inkl. installation från 1510 €

UTU SmartKit-belastningshantering

Övervakar fastighetens totala belastning och förhindrar överbelastning av fastighetens huvudsäkringar genom att reglera laddningselen.

Säljs enbart tillsammans med laddningsstationer.

Pris inkl. installation från 550 €

Blev du intresserad? Kontakta oss!

Vad avses med mätmetod?

Allmän el

Om man använder mätmetoden för allmän el kostar elen alltid lika mycket (24/7). Det är den vanligaste mätmetoden för el i små bostäder, t.ex. i höghus och radhus.

Nattel

Om man använder mätmetoden för nattel har elen två olika priser under dygnet: dagenergin mäts t.ex. kl. 07-22 och nattenergin kl. 22-07 Då du uppskattar förbrukningen bör du observera att dessa tider kan variera mellan olika distributionsnätsbolag. Mätning av nattel används ofta i radhus och egnahemshus, där den huvudsakliga uppvärmningsmetoden är direkt elvärme.

Säsongel

Elförbrukningen kan också mätas enligt årstid som vinterdagsenergi och energi för övrig tid. Denna mätmetod rekommenderas för egnahemshus eller fritidsbostäder som har vattenburen, lagrande golvvärme och tvåtidsmätning. Sommarsäsongen och vinternätterna är de förmånligaste tidpunkterna att använda el.