fbpx

Elavtal och priser

Vi säljer el i hela Finland. Det är enkelt att gör ett elavtal och köpa el eftersom elförsäljaren tar hand om alla frågor som rör förändring av säljaren åt dig.

Välj en mätmetod nedan och ge en uppskattning av din årliga konsumtion. Om du inte vet det, välj Allman el.

i

Som medlem i Eturinki får du förmåner och rabatter!

Eturinki är Åbo Energis stamkundsprogram där du i dussintals företag får förmåner värda reda pengar. Du får automatiskt ta del av mångsidiga förmåner då du som privatkund har el eller värme från oss.

De flesta av förmånerna presenteras endast på finska.

Eturinki

Vi erbjuder även dessa tjänster

Solpaneler

Vi erbjuder olika typer av solpaneler till våra kunder och företag. Du kan välja vilken typ av solpanel som passar bäst för dina behov.

Laddning av elbilar

Hos oss hittar du allt du behöver för att ladda din elbil hemma. Du kan beställa en kartläggning, en lämplig laddningsenhet och en basinstallation av oss.

Online serviceplattform

Som kund hos oss får du tillgång till serviceplattformen EnergiaOnline på webben. Där kan du enkelt hålla ett öga på och hantera dina el- och värmeavtal samt dina fakturor när som helst. EnergiaOnline finns tyvärr endast på finska.

Vad avses med mätmetod?

Allmän el

Om man använder mätmetoden för allmän el kostar elen alltid lika mycket (24/7). Det är den vanligaste mätmetoden för el i små bostäder, t.ex. i höghus och radhus.

Nattel

Om man använder mätmetoden för nattel har elen två olika priser under dygnet: dagenergin mäts t.ex. kl. 07-22 och nattenergin kl. 22-07 Då du uppskattar förbrukningen bör du observera att dessa tider kan variera mellan olika distributionsnätsbolag. Mätning av nattel används ofta i radhus och egnahemshus, där den huvudsakliga uppvärmningsmetoden är direkt elvärme.

Säsongel

Elförbrukningen kan också mätas enligt årstid som vinterdagsenergi och energi för övrig tid. Denna mätmetod rekommenderas för egnahemshus eller fritidsbostäder som har vattenburen, lagrande golvvärme och tvåtidsmätning. Sommarsäsongen och vinternätterna är de förmånligaste tidpunkterna att använda el.

Uppskattad årsförbrukning

För att se månadskostnaderna för olika typer av elavtal kan du använda vår exempeluppskattning eller lägga till din egen uppskattning i fältet nedan.

Allmän el

En bostad på 50 m2 med basutrustning förbrukar cirka 1 800 kWh per år.

Nattel

En radhusbostad på 70-90 m2 med direkt elvärme och luftvärmepump förbrukar cirka 7 000 kWh dagenergi och 5 000 kWh nattenergi.

Säsongel

Ett egnahemshus på cirka 120 m2 med vattenburen lagrande golvvärme och vedspis förbrukar uppskattningsvis 4 000 kWh vinterdagsenergi och 8 000 kWh energi för övrig tid.