Hur kan jag göra ett nytt elavtal?

Hur kan jag göra ett nytt elavtal?

Vill du teckna ett elavtal med Turku Energia, kan du göra det lättast på internet på www.energiaonline.fi (på finska).

Du kan också ringa vår kundservice (tel. 02 2628 111) från måndag till torstag mellan 8-17, fredag mellan 10-16 eller besöka oss på vårt kontor (Slottsgatan 65, Åbo) från måndag till torsdag mellan 9-16, fredag mellan 10-16.

Olika typer av elavtal

Ren lokalenergi

Louna Lähi är ett 24 månader långt elavtal på bestämd tid. Energin produceras av träflis som kommer från lokala skogar.

Grön energi

Ekologiska Louna Vihreä passar alla som älskar grön energi. Elektriciteten i detta avtal produceras helt med vindkraft. Avtalet är i kraft tills vidare.

Elektricitet enligt årstiden

Louna Sesonki är ett elavtal som följer årstiderna. Med detta kontrakt är priset på elektriciteten alltid rätt. Energipriset justeras fyra gånger per år och ligger på samma nivå i tre månader i taget. Avtalet är i kraft tills vidare.

 

Elektricitet till marknadspris

Louna Tunti är ett elavtal där elektriciteten är prissatt enligt marknadspris. I detta avtal fastställs elpriset varje timme på den nordiska elbörsen. Förutom börspriset betalar du endast ett litet kommissionsarvode och en grundavgift. Avtalet är i kraft tills vidare.

Miljövänlig energi

Om du vill kan du garantera att elektriciteten du använder är miljövänlig. För en liten tilläggsavgift ser vi till att energin du använder är miljövänlig. Vi kommer även att öka andelen förnybar energi som vi säljer.

Vi erbjuder också dessa tjänster

Solpaneler

Vi erbjuder våra privat- och företagskunder olika typer av solpaneler. Du kan välja den typ av panel som bäst motsvarar dina behov.

Laddstationer för elbilar

Om du har en elbil kan vi erbjuda laddningslösningar. Vi kan hjälpa dig att hitta laddstationer och att installera en vid ditt hem.

Värmeoptimerings-system

OptiWatti optimerar mängden energi du använder för uppvärmning och nedkylning med en smart och förutsägande kontrollmekanism. Det här systemet kan minska din energiförbrukning med upp till 40 procent.

Serviceplattform på webben

Som kund hos oss får du tillgång till serviceplattformen EnergiaOnline på webben. Där kan du enkelt hålla ett öga på och hantera dina el- och värmeavtal samt dina fakturor när som helst.

Om du inte har en finländsk personbeteckning kan du ingå avtalet personligen genom att besöka vår kundtjänst. Vänligen ta med dig ditt pass eller ett identitetskort som är giltigt inom Schengenområdet

Prislista på elprodukter

Nättjänstpriser Turku Energia Sähköverkot

Nättjänstpriser Turku Energia Sähköverkot (1.1.2020)

Serviceprislista Turku Energia Sähköverkot

Elförsäljnings prislista på serviceavgifter

Elavtalsvillkor

Elförsäljningsvillkor

Nättjänstvillkor

Anslutningsvillkor

Rätt att frånträda avtal som ingåtts som distansförsäljning

I enlighet med konsumentskyddslagen har konsumenten rätt att frånträda ett avtal (ångerrätt) som ingåtts som distansförsäljning (per telefon eller elektroniskt) inom 14 dagar utan att meddela orsak.

Läs mer och fyll i blanketten

Elfaktura

Din elfaktura innehåller mycket information. Vi har anvisningar om att läsa fakturan.

Så här läser du din elfaktura (PDF)

Röjning av elnätet

Elledningar som hänger i stolpar kallas luftledningar. Kring luftledningar måste man röja träd och växtlighet regelbundet. Med hjälp av röjningsarbetet strävar vi till störningsfri eldistribution.

Om du vill fråga mer om röjning på ditt område, kontakta vår kundtjänst 02 2628 111, (från måndag till torsdag 8.30-17, fredagar 9-16).