fbpx

Korvaukset sähkönjakelun häiriöistä

Olemme pahoillamme, että sähkönjakelun tai sähköverkon häiriö on aiheuttanut sinulle haittaa. Tältä sivulta löydät tietoa korvausasioista.

suurjannitejohdot_sisasivu_72dpi_3840x1440

Vakiokorvaus kaikista yli 12 tunnin sähkökatkoista

Turku Energia Sähköverkot Oy maksaa automaattisesti ns. vakiokorvaukset yli 12 tunnin kestoisista sähkökatkoista, joten niiden saamiseksi asiakkaan ei tarvitse olla meihin yhteydessä. Vakiokorvaus maksetaan sähkönsiirtolaskulla.

Mahdollisten laajojen sähköverkkovikojen aikana korvauksen maksuaikatauluun saattaa tulla viivästystä.

Lisätietoa vakiokorvauksista löydät täältä.

Vahingonkorvausta voi hakea, jos sähköntoimituksessa on selkeä virhe

Verkonhaltija (Turku Energia Sähköverkot Oy) voi olla korvausvelvollinen asiakkaan vahingoista esimerkiksi, jos verkonhaltijan virheen johdosta sähkökatkoja esiintyy usein tai ne ovat kohtuuttoman pitkiä tai jos sähkön laadun katsotaan olleen virheellinen.

Korvauksia haetaan Turku Energia Sähköverkot Oy:ltä kirjallisesti ja korvaushakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Lisätietoa vahingonkorvauksen hakemisesta löydät täältä.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.