fbpx

Korvaukset sähkönjakelun häiriöistä

Olemme pahoillamme, että sähkönjakelun tai sähköverkon häiriö on aiheuttanut sinulle haittaa. Tältä sivulta löydät tietoa korvausasioista.

suurjannitejohdot_sisasivu_72dpi_3840x1440

Vakiokorvaus kaikista yli 12 tunnin sähkökatkoista

Turku Energia Sähköverkot Oy maksaa automaattisesti ns. vakiokorvaukset yli 12 tunnin kestoisista sähkökatkoista, joten niiden saamiseksi asiakkaan ei tarvitse olla meihin yhteydessä. Vakiokorvaus maksetaan sähkönsiirtolaskulla.

Mahdollisten laajojen sähköverkkovikojen aikana korvauksen maksuaikatauluun saattaa tulla viivästystä.

Lisätietoa vakiokorvauksista löydät täältä.

Vahingonkorvausta voi hakea, jos sähköntoimituksessa on selkeä virhe

Verkonhaltija (Turku Energia Sähköverkot Oy) voi olla korvausvelvollinen asiakkaan vahingoista esimerkiksi, jos verkonhaltijan virheen johdosta sähkökatkoja esiintyy usein tai ne ovat kohtuuttoman pitkiä tai jos sähkön laadun katsotaan olleen virheellinen.

Korvauksia haetaan Turku Energia Sähköverkot Oy:ltä kirjallisesti ja korvaushakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Lisätietoa vahingonkorvauksen hakemisesta löydät täältä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.