Ohje maankaivutyötä suunnittelevalle

Ohje maankaivutyötä suunnittelevalle

Kun suunnittelet maankaivutyön aloittamista, selvitäthän kaapeleiden sijainnin etukäteen. Meiltä saat myös kaapelinäytön kaapelin sijainnin varmistamiseksi. Jos kuitenkin vahinko sattuu, ilmoitathan siitä välittömästi meidän vikailmoitusnumeroomme, myös pienissä osumissa suurempien vahinkojen välttämiseksi.

Yleinen kaivutyöohje

1. Selvitä kaapeleiden sijainti hyvissä ajoin etukäteen ja hanki ajan tasalla oleva kartta kaupungin johtokarttapalvelusta. Kartta saa olla enintään kaksi viikkoa vanha.

2. Pyydä tarvittaessa kaapelin sijainnin varmistamiseksi kaapelinäyttö Turku Energialta. Ota yhteyttä Ari Kanniseen, puh. 050 5573 241 tai ari.kanninen@turkuenergia.fi.

3. Jos kaivukohteen välittömässä läheisyydessä on 110 kV, 20 kV tai 10 kV kaapeleita, ota aina yhteyttä Turku Energiaan selvittääksesi tarpeet ottaa kaapelit pois käytöstä kaivutyön ajaksi sekä kaapeleiden tuentaan ja siirtoon liittyvät ohjeet.

  •  110 kV kaapelin ollessa kyseessä on työmaalle pyydettävä aina kaapelinäyttö.
  • Myös pienjänniteverkon (400 V) kaapeleiden osalta on syytä selvittää kaivuohjeet, jos työkohde on keskikaupungilla, kerrostaloalueilla ja teollisuusalueilla tai ohjeiden suhteen on muuten epäselvyyttä.

4. Älä koskaan siirrä kaapelia omatoimisesti!

5. Jos kaivutilanteessa paljastuu yllättäen kaapeleita, ilmoita asiasta heti Turku Energian vikailmoitusnumeroon 0800 02001 tai käyttökeskukseen ja kuuntele ohjeet.

6. Turun kaupungin alueella (lukuun ottamatta Paattisten aluetta) sähköverkkoyhtiö on Turku Energia Sähköverkot Oy.

Mahdollisen vahingon sattuessa

Vaurioitunut kaapeli saattaa edelleen olla jännitteinen tai siihen saattaa tulla jännite takaisin, minkä vuoksi kaapelin vauriokohdan läheltä on poistuttava välittömästi. Myös kaivinkoneen kauha on siirrettävä pois kaivannosta. Lisäksi on valvottava, ettei kukaan sivullinen pääse lähelle kaivantoa.

Vahingoittuneesta kaapelista tulee välittömästi ilmoittaa kaikissa tilanteissa ja kaikkina vuorokauden aikoina verkkoyhtiön vikailmoitusnumeroon 0800 02001 tai käyttökeskukseen.

Ilmoittajan tulee kertoa verkkoyhtiölle tapahtumapaikka ja kaivajan yhteystiedot.

 

Tallenna nämä numerot puhelimeesi

  • Turku Energian vikailmoitusnumero 0800 02001
  • Käyttökeskus (02) 2628 201

Voit ladata tästä tulostettavan ohjeen (pdf)

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.