20.06.2016

Suomessa otetaan vuodesta 2019 alkaen käyttöön uusi tiedonvaihtoratkaisu sähkönmyyjien ja sähköverkkoyhtiöiden väliseen tiedonvälitykseen. Sähkönmyyjien vastuulla on jatkossa ylläpitää omien asiakkaidensa asiakastietoja, jotka välitetään myös paikallisen verkkoyhtiön käyttöön. Verkkoyhtiöiden vastuulla on puolestaan välittää mittaustiedot sähkönmyyjien käyttöön asiakaslaskutusta varten.  Tiedonvaihdon toteutuksesta vastaa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid.

Uusi tiedonvaihtoratkaisu mahdollistaa sähköasiakkaiden palvelemisen entistä nopeammin ja sujuvammin mm. muuttotilanteissa. Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen, että kaikkien asiakkaiden tietosuoja voidaan taata aukottomasti. Uuden sähkösopimuksen solmimisen edellytyksenä onkin jatkossa aina, että sähkönmyyjä saa käyttöönsä yksilöivät asiakastiedot sisältäen asiakkaan henkilötunnuksen tai y-tunnuksen sekä ajantasaiset yhteystiedot. Myös lainsäädäntö tulee tätä edellyttämään.

Varmistathan nyt omalta osaltasi, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Voit päivittää yhteystietosi EnergiaOnlinessa www.energiaonline.fi. Samalla osallistut kahden  200 € arvoisen S-ryhmän lahjakortin arvontaan. Kilpailu on voimassa 30.6.2017 asti. Arvontapäivät ovat 1.4.2017 ja 1.7.2017.

Huomioithan, että laskutusosoitteen muutos tehdään kuitenkin aina ottamalla yhteys asiakaspalveluumme, puhelimitse tai sähköpostilla.

www.turkuenergia.fi/paivitaasiakastiedot/