Verkkopalvelumme saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.turkuenergia.fi-verkkosivuston saavutettavuutta ja on laadittu 14.1.2021. Verkkopalveluamme koskee saavutettavuuslaki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta kaikille käyttäjille ja jossa edellytetään julkisten palvelujen olevan saavutettavia. Ulkopuolinen organisaatio on arvioinut saavutettavuuden.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Täytämme tällä hetkellä osin WCAG 2.1 AA-tason saavutettavuuden. Tavoitteenamme on saavuttaa ko. tason vaatimat kriteerit koko sivuston osalta.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivustomme ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Verkkosivustolla on puutteita havaittavassa, hallittavassa, ymmärrettävässä ja toimintavarmassa saavutettavuudessa. Päivitämme verkkosivustoa näiden osalta lähiaikoina ja päivitykset kirjataan tähän selosteeseen ajantasaisesti.

Saavutettavuuspalaute

Anna saavutettavuuspalautetta alla olevalla lomakkeella tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@turkuenergia.fi. 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille alla olevan lomakkeen kautta. Pyrimme vastaamaan palautteeseen mahdollisimman pian. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon sisällä palautteen lähettämisestä, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen alueviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero, vaihde: 0295 016 000

Anna palautetta verkkosivujen saavutettavuudesta

  • Jos olet havainnut tietyllä verkkosivulla saavutettavuuteen liittyvää kehitettävää, kopioi verkkosivun osoite tähän.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.