fbpx

Kun sähköt ovat poikki

Kun sähköt ovat poikki

Ota Keskeytyskarttamme seurantaasi nähdäksesi sähköverkkomme ajantasaisen tilanteen: https://keskeytyskartta.turkuenergia.fi/

Jos jokin yksittäinen sähkölaite lakkaa toimimasta, tarkista ensin, että itse laite ei ole rikki. Kokeile myös, onko vika kenties pistorasiassa kokeilemalla siihen jonkun toisen laitteen toimivuutta.

Sulakkeen palaminen voi olla syynä koko kodin pimenemiseen. Jos varokkeen vaihtaminen ei auta, vika voi olla myös laajempi. Jos käytössäsi on mobiililaitteita tai kannettava tietokone ja nettiyhteys, voit tarkistaa sähköverkon tilanteen keskeytyskartastamme. Tarkista ennen Turku Energian päivystysnumeroon soittamista, onko naapurillasi sähköt.

Jos sähkökatko on laaja-alainen, puhelinpalvelumme saattaa ruuhkautua.  Käyttökeskuksessamme seurataan sähköverkon tilannetta vuorokauden ympäri ja käytönvalvontajärjestelmät saavat verkkovioista heti tiedon. Todennäköisesti sinunkin katkostasi ollaan jo tietoisia.

Mikäli tiedät sähkökatkon aiheuttajan, esimerkiksi linjalle kaatuneen puun pihapiirissäsi, ilmoita siitä välittömästi päivystysnumeroomme 0800 02001.

Tiedotamme katkoista sekä Keskeytyskartassamme että mediatiedoittein. Laajoista katkoista ja niiden arvioidusta kestosta tiedotetaan yleensä paikallismedioissa. Ota myös sosiaalisen median kanavissa Turku Energian tilit seurantaasi.

Sähkölaitteet voi suosiolla katkon alettua laittaa pois päältä, koska ne eivät sen aikana kuitenkaan toimi. Kun sähköt palautuvat, älä kytke niitä kaikkia takaisin verkkoon. Äkillinen kuormituspiikki saattaa katkaista sähköt uudestaan. Esimerkiksi lämpöpatterit on hyvä laittaa päälle yksi kerrallaan ja pitää pieni tauko aina välissä. Sähkösaunan kiuaskin on erittäin suuri yksittäinen kuormittaja.

Väännä pesukoneiden hanat varmuuden vuoksi kiinni. Älä hamstraa vettä. Suomessa käytetty yläsäiliöjärjestelmä takaa riittävän vedenpaineen normaalikäytössä useiksi tunneiksi.

Muistathan, että sähkölinjalle kaatunutta puuta ei saa missään nimessä mennä poistamaan itse. Sähköjohtoa koskettava puu ei välttämättä aiheuta heti sähköjen katkeamista, mutta jos puita ei poisteta, on vaarana useille sadoille asiakkaille haittaa tuottava laaja häiriö. Mikäli havaitset että puu on kaatunut linjalle tai painunut sähkölinja uhkaa turvallisuutta, ota yhteyttä vikanumeroomme 0800 02001. Puhelu yhdistyy tiedotteiden jälkeen asiakaspalveluun

Katkon jälkeen

Voivatko sähkölaitteet kärsiä sähkökatkosta? Korvaako takuu rikkoutuneen laitteen?

Yli 12 tunnin yhtäjaksoisista sähkökatkoista maksetaan vakiokorvaus

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.