32. Töissä Turku Energiassa

Merkityksellisiä urapolkuja

Tilastot sen kertovat: nuoret etsivät työltään yhä enemmän merkitystä, haasteita ja vakautta, vaikka urapolut ovatkin enenevissä määrin jokaiselle oman näköiset. Siksi pyrimme työnantajana mahdollistamaan kehityksen, etenemisen ja omien urahaaveiden toteuttamisen – niin, että oman työn tärkeyden näkee läheltä ja kaukaa.

Turku Energiassa työskentelee 340 energia-alan ammattilaista. Se tarkoittaa 340:ä erilaista urapolkua uusiutuvien energiaratkaisujen edelläkävijänä niin  asiantuntijoille kuin asennuksen ammattilaisillekin – me kun tiedämme, ettei parempaa seutukuntaa rakenneta yksin. Sellainen turunseutulainen yhteistyö saa voimansa osaamisesta, älyk­käis­tä rat­kai­suis­ta, ar­vos­tuk­ses­ta ja vuo­ro­vai­ku­tuk­ses­ta yhdistettynä hyvään esimiestyöhön, henkilökohtaisen kehittymisen tukemiseen ja keskustelevaan työyhteisöön.

Meillä urapolut ovat nimittäin sellaisia, joissa on lupa luoda uutta ja tähdätä niin korkealle tulevaisuuteen, kuin mielikuvitus kestää. Ja sillä mielentilalla ollaan tehty uraauurtavia tekoja jo vuodesta 1898.

Kuuntele Tekologia podcastistamme millaista on työskennellä Turku Energialla:

Mies istuu sähköauton kuskin paikalla ja katsoo avonaisesta ikkunasta ulos.
Nainen nojaa taidesähkökaappiin.

Kiinnostaisiko siis
olla ihan turkulainen?

Tapoja on yhtä monta kuin meitä, 
mutta tässä yksi helpoimmasta päästä:

Kuumailmapallo.
Kaukolämpöputkistoa, kävelytie ja muita kuvaelementtejä kollaasiin koottuna.

31. Sulat kadut

Pystyssäpysymisiä

Alkukeväästä maailma meni aika lailla päälaelleen. Vaikka kaikki muu on epäselvää, selvää on, että kammottavissa tilanteissa on hirveän tärkeää pitää huolta. Erityisesti toisista. Siksi me

Lue lisää
Kaarinan Piispantornin sinivalasta esittävä valotaideteos sekä muita kuvaelementtejä kollaasikuvaksi koottuna.

33. Big Blue -taideteos

Kaarina koki valastuksen

Big Blue on Turku Energian julkisivuvalaistuskohteista kaikkein massiivisin. Saimme nimittäin olla mukana toteuttamassa yhdessä taiteilija Mauri Kososen kanssa entiseen Hartwallin panimorakennukseen Big Blue -nimistä julkisivutaideteosta

Lue lisää
Turun Kirjastosillan valaistus sekä muita turkulaisia maamerkkejä ja kuvaelementtejä kollaasikuvaksi koottuna.

30. Valaistuskohteet

Turku oikeaan valoon

Olemme vahvasti sitä mieltä, että jos on näin upea kaupunki, sietää sen myös nähdä. Siksi olemme tuoneet ihan konkreettisesti valoa kaupunkiin jo vuosikymmenten ajan.

Lue lisää

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.