fbpx
 

30. Valaistuskohteet

Turku oikeaan valoon

Olemme vahvasti sitä mieltä, että jos on näin upea kaupunki, sietää sen myös nähdä. Siksi olemme tuoneet ihan konkreettisesti valoa kaupunkiin jo vuosikymmenten ajan: niin perinteisten katuvalojen muodossa, mutta myös esimerkiksi Kirjastosillan, Tuomiokirkon joulukuusen ja Aurajoen valaistuksen verran, noin ainakin. Ja toki ikonisen fregattimme, Suomen Joutsenen.

Suomen Joutsen on vuonna 1902 rakennettu Ranskan valtion tukemaan rahtialussarjaan kuulunut alus, joka myytiin 1920-luvun alussa Saksaan, mistä Suomen valtio hankki sen laivaston koululaivaksi vuonna 1930. Vuonna 1991 se siirtyi valtiolta Turun kaupungin omistukseen museolaivaksi. Joka kymmenes vuosi purjelaiva menee telakalle pieneen ylläpitoon – ja tällä kertaa se sai Forum Marinumin pyynnöstä Turku Energialta uuden, arvoisensa valaistuksen.

Viisi viikkoa se kesti, mutta museolaivasta ja paikallisesta legendasta kun on kyse, täytyy kaikki tehdä viimeistä yksityiskohtaa myöden lempeästi. Korvasimme pienet valonheittimet uusilla, pitkäikäisillä LEDeillä ja huolsimme kuusi vanhaa valaisinta. Yhdeltä turkulaiselta vanhukselta toiselle.

Nainen nojaa taidesähkökaappiin.

Kiinnostaisiko siis
olla ihan turkulainen?

Tapoja on yhtä monta kuin meitä, 
mutta tässä yksi helpoimmasta päästä:

Kuumailmapallo.
Turkulaisia maamerkkejä ja Turku Energian henkilökuntaa kollaasikuvassa.

32. Töissä Turku Energiassa

Merkityksellisiä urapolkuja

Turku Energia työllistää Turun seudulla 340 ihmistä. Sitten on vielä hankinnat, joita tehtiin viime vuonna 240 miljoonalla eurolla, ja investoinnit, joita niitäkin

Lue lisää
Kaukolämpöputkistoa, kävelytie ja muita kuvaelementtejä kollaasiin koottuna.

31. Sulat kadut

Pystyssäpysymisiä

Alkukeväästä maailma meni aika lailla päälaelleen. Vaikka kaikki muu on epäselvää, selvää on, että kammottavissa tilanteissa on hirveän tärkeää pitää huolta. Erityisesti

Lue lisää
Kaarinan Piispantornin sinivalasta esittävä valotaideteos sekä muita kuvaelementtejä kollaasikuvaksi koottuna.

33. Big Blue -taideteos

Kaarina koki valastuksen

Big Blue on Turku Energian julkisivuvalaistuskohteista kaikkein massiivisin. Saimme nimittäin olla mukana toteuttamassa yhdessä taiteilija Mauri Kososen kanssa entiseen Hartwallin panimorakennukseen Big

Lue lisää

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.