fbpx
02.12.2015

Turku Energian laaja kaukolämpöverkon häiriö on päättynyt

Turku Energian kaukolämpöverkon laaja häiriö Turun, Naantalin, Raision ja Kaarinan alueella on nyt saatu korjattua, ja kaukolämmön vara- ja huippulämpökeskukset on käynnistetty eri puolilla verkon aluetta.

Häiriö syntyi, kun nosturi osui kantaverkon voimalinjaan Raisiossa (välillä Naantalinsalmi-Koroinen). Onnettomuus aiheutti laajat sähkökatkot Turun ja Raision alueilla. Sähkökatkosta johtuen myös kaukolämpöverkko oli alhaalla Turun, Naantalin, Raision ja Kaarinan alueella.

Aamupäivällä ilman sähköä olivat hetkellisesti läntisen Turun alueella noin 25 000 asiakasta. Sähkökatko alkoi kello 9:33 ja sähköt saatiin kaikille takaisin kello 9.51.

Vara- ja huippulämpökeskukset toimivat tarvittaessa

Kaukolämpöä tuotetaan Turussa Naantalin voimalaitoksessa, Orikedon biolämpökeskuksessa ja Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Lisäksi Turussa on öljykäyttöisiä vara- ja huippulämpökeskuksia, joita käytetään tarvittaessa.

Lisätietoja:

Turku Energian lämpö-yksikön käyttöpäällikkö Janne Arko, p. 050 5573 416

Turku Energia Sähköverkot Oy:n käyttöpäällikkö Harri Salminen, p. 050 5573 162
Sähköverkkovalvomo, p. 02 2628 202

s-posti: etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi

Julkaistu 2.12.2015 klo 15:00

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.