fbpx
02.12.2015

Laaja sähkökatkos läntisen Turun alueella aiheuttanut sähkö- ja kaukolämpöverkon häiriön

Nosturi on osunut kantaverkon voimalinjaan Raisiossa (välillä Naantalinsalmi–Koroinen) ja aiheuttanut laajat sähkökatkot Turun ja Raision alueilla. Tästä johtuen aamupäivällä ilman sähköä oli hetkellisesti läntisen Turun alueella noin 25 000 asiakasta. Sähkökatko alkoi kello 9:33 ja sähköt saatiin kaikille takaisin kello 9.51.

Myös lämpöverkko on sähkökatkosta johtuen alhaalla Turun, Naantalin, Raision ja Kaarinan alueella. Tilannetta selvitellään parhaillaan ja tilanne saadaan normalisoitua arviolta lähituntien aikana.

Lisätietoja:

Turku Energia Sähköverkot Oy:n käyttöpäällikkö Harri Salminen, p. 02 262 8162

Sähköverkkovalvomo, p. 02 2628 202

Turku Energian lämpö-yksikön käyttöpäällikkö Janne Arko, p. 02 262 8416

s-posti: etunimi.sukunimi@turkuenergia.fi

 

julkaistu 2.12.2015

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.