Latauspisteen kuormanhallintaratkaisu omakotitaloon

UTU Smartkit -kuormanhallintajärjestelmä valvoo kiinteistön kokonaiskuormaa ja estää kiinteistön pääsulakkeiden ylikuormituksen latausvirtaa säätämällä.

Myydään vain latauspisteen yhteydessä.

Hinta asennettuna alk. 550 €.

Sähköauton latauspiste.

UTU Smartkitin sisältö

  • 6 kpl virtamuuntajia
  • 2 kpl virtamuuntajien kytkentärasioita
  • Virtalähde
  • Wi-Fi/Ethernet-älyboksi

Järjestelmän asennus

  • Toimitamme ja asennamme laitteen avaimet käteen -periaatteella.
  • Kuormanhallintajärjestelmä asennetaan ja käyttöönotetaan latauspisteen asennuksen yhteydessä.
  • Järjestelmä asennetaan sähköpääkeskukseen.
  • Asennustyöstä saa hakea kotitalousvähennystä.

Näin järjestelmä toimii

Järjestelmään syötetään suurin sallittu huipputeho, jonka jälkeen se rajoittaa tarvittaessa latausaseman tehoa.

UTU Smartkit edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä Wi-Fi tai Ethernet -yhteyden kautta. Järjestelmä tallentaa lokitietoa verkkopalvelimelle, jonka kautta voidaan seurata järjestelmän asetuksia, toimintaa ja latausaseman ja liittymän energiankulutusta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Karri Leinonen.

Karri Leinonen

Palvelumyynnin asiantuntija

02 2628 922

palvelumyynti@turkuenergia.fi

Karri auttaa kuluttaja-asiakkaita sähköautojen lataukseen liittyvissä ratkaisuissa.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.