Lainaa energiankulutusmittaria

Asiakkaanamme voit lainata meiltä helppokäyttöisiä ja tarkkoja energiankulutusmittareita. Meillä on mittareita niin sähkönkulutuksen, vedenvirtausnopeuden kuin pintalämpötilojenkin selvittämiseen.

Energiankulutusmittari.

Sähkönkulutusmittari

Sähkönkulutusmittarin avulla voit mitata pistorasiaan kytkettyjen kodinkoneiden sähkönkäytön. Tällaisia ovat kodinelektroniikka, jääkaapit ja pakastimet, pesukoneet ja kuivausrummut ja vaikkapa kodin koko viihdenurkkaus.

Kulutusmittari kannattaa lainata myös silloin, kun harkitset vanhan laitteen korvaamista. Saat vastauksen esimerkiksi siihen, kannattaako vanha jääkaappi tai pakastin vaihtaa vähemmän sähköä kuluttavaan.

Vedenvirtausmittari

Vedenvirtausmittarilla voit tarkistaa paljonko hanastasi tulee vettä, kun hana on täysillä auki. Kulutetusta vedestä noin 40 % on lämmintä vettä. Siksi hanasta valuvan veden määrää säätämällä voi pienentää myös veden lämmitykseen tarvittavaa energian määrää.

Pintalämpömittari

Pintalämpömittarilla pystyt tutkimaan kotisi lämpötiloja. Varsinkin kylmien ilmojen tultua on helppo varmistaa esimerkiksi ikkunoiden tai ovien tiiviyttä pintalämpömittarin avulla. Mahdollisten vuotokohtien tiivistäminen auttaa sinua pitämään lämmön siellä missä sen kuuluukin olla!

Mittareita lainataan seuraavissa paikoissa

Vedenvirtausmittarit ja pintalämpömittarit ovat lainattavissa Turku Energian asiakaspalvelupisteestä. Sähkönkulutusmittareita on lainattavissa asiakaspalvelupisteen lisäksi myös näistä Turun kirjastoista:

  • Turun pääkirjasto
  • Ilpoisten kirjasto
  • Nummen kirjasto
  • Runosmäen kirjasto
  • Varissuon kirjasto
  • kirjastoautot

Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat saat Turun kaupungin sivuilta.

Laina-aika on kaksi viikkoa ja lainaaminen tehdään kirjastoissa kirjastokorttia näyttämällä. Pakkauksessa on mukana selkeät käyttöohjeet ja tietoa eri laitteiden sähkönkulutuksesta.

Asiakkaanamme saat lukuisia kanta-asiakasetuja

Kanta-asiakkaanamme saat käyttöösi kymmeniä erilaisia etuja muun muassa ravintoloihin, teattereihin, autokauppoihin, sisustusliikkeisiin ja harrastuspaikkoihin.

Eturinki

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.