Energianeuvonnan palvelut

Saat meiltä asiantuntevaa apua energianeuvojalta. Kodin energiankulutuksesta on helpompi säästää, kun tietää, mihin sähköä kuluu. Tekninen energianeuvojamme Päivi Rae neuvoo, miten käytät energiaa järkevämmin.

Energianeuvonnan palvelut ovat tarjolla Turku Energian tai Turku Energia Sähköverkkojen asiakkaille.

Energianeuvoja Päivi Rae sekä Saara ja Sami Parikka tyttärensä kanssa.

Varaa ilmainen energianeuvonta

Voit tulla keskustelemaan energianeuvojamme kanssa esimerkiksi energiankulutusmittarilla saamistasi mittaustuloksista. Varaa aika alla olevasta ajanvarauskalenterista. Sijaitsemme osoitteessa Teollisuuskatu 40, Turku.

Varaa kattava energianeuvojan kotikäynti

Voit myös tilata maksullisen energianeuvojan kotikäynnin alla olevasta ajanvarauskalenterista. Energianeuvojamme soittaa sinulle ennen käyntiä ja selvittää, miten voimme auttaa energian käytössäsi.

Lainaa energiankulutusmittaria

Asiakkaanamme voit lainata meiltä helppokäyttöisiä ja tarkkoja energiankulutusmittareita. Mittareita voit lainata asiakaspalvelupisteeltämme ja osalta Turun alueen kirjastoilta.

Energiankulutusmittari.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.