Kupittaan aurinkopaneelien tilausehdot

Nimikkopaneeli vuokrataan Turku Energian sähkösopimusasiakkaille. Asiakkailla, joilla ei ole Turku Energian kanssa voimassa olevaa sähkösopimusta asiasta on sovittava erikseen.

Sopimus ja hinnat ovat voimassa toistaiseksi ja sopimus on irtisanottavissa kahden viikon irtisanoutumisajalla. Hinnat ovat voimassa olevan julkisen hinnaston mukaiset ja ne sisältävät arvonlisäveron.

Nimikkopaneeli ja laskutus

Kuukausimaksua vastaan asiakas saa yhden paneelin verran tuotantoa käyttöönsä. Paneeliosuuden haltijalle hyvitetään kuukausittain paneelin sähköntuotannon arvo kulloisenkin tunnin tuotannon ja markkinahinnan tuntihinnan mukaan. Paneelin tuottama teho vaihtelee vuoden ajan ja sääolojen mukaan ja yhden paneelin arvioitu vuosituotto on noin 246 kWh/vuosi.

Paneelista veloitetaan kuukausittainen vuokra 4,30 €/kk sis. arvonlisäveron 24 %. (3,47€/kk alv 0 %). Laskutus tapahtuu asiakkaan voimassa olevan sähkösopimuksen laskutuksen yhteydessä.

Paneelien määrä

Turku Energialla on oikeus rajoittaa paneelien määrää viiteen kappaleeseen asiakasta kohden.

Toimitusehdot

Sovelletaan kulloinkin voimassa olevia Turku Energian sähkönmyynti- ja sähköntoimitusehtoja soveltuvin osin, joihin voi tutustua osoitteessa www.turkuenergia.fi/sme.

Peruuttamisoikeus

Kuluttajasuojalain mukaan asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä sopimus 14 päivän kuluessa. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava (nimi, henkilötunnus, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) päätöksestään irtisanoa tai peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla. Sopimus raukeaa Turku Energian vastaanotettua peruuttamisilmoituksen.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.