Kotimaiset aurinkopaneelit omakotitaloon

Tilaa meiltä aurinkopaneelit – saat huippulaadukkaat tuotteet ja reilun korvauksen tuottamastasi aurinkosähköstä. Asiantuntijamme palvelevat sinua koko prosessin ajan ja myös sen jälkeen.

Paras paneelipaketti sinun katollesi

Huippulaadukkaat aurinkopaneelit
Kotimaiset aurinkopaneelit valmistaa Salo Tech Oy. Paneelit soveltuvat hyvin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Myös asennustelineet on valmistettu Suomessa.

Takuuvarmasti kestävä paketti
Salo Techin valmistamissa aurinkopaneeleissa on 25 vuoden tehontuottotakuu. Kiinnitystelineissä on jopa 30 vuoden takuu. Saat takuut myös muihin osiin eli paneeliston toimivuus on varmistettu vuosiksi eteenpäin.

Elinikäinen energiakumppanisi
Suunnittelemme juuri sinun katollesi sopivan paneelipaketin. Olemme aina käytettävissäsi aurinkopaneelien toimintaan liittyen myös asennuksen jälkeen.

Säästöä sähkölaskuun
Sähkölaskusi pienenee sekä ostetun sähkön että sähkönsiirron osalta, kun tuotat sähköä itse. Lisäksi maksamme sinulle reilun hyvityksen siitä aurinkosähköstä, jota et itse pysty kuluttamaan. Lue lisää

Aurinkopaneelien hinnat

asennus-0143_LounaSolar_1000x667

Louna Solar

Alk. 7 500 €

Sopiva valinta avoimelle tontille, jossa ei ole varjostumia

8–12 aurinkopaneelia

Vuosituotanto alkaen 2 700 kWh

Tiilikatto-Salo-1_LounaSolarOptimi_1000x667

Louna Solar Optimi

Alk. 10 100 €

Paras valinta tontille, jossa on varjostumia esim. puista

Alkaen 10 aurinkopaneelia

Vuosituotanto alkaen 3 500 kWh

Saat maksimaalisen tehon jokaisesta paneelista

Verkkopohjainen tuotannon seuranta

Messutalo Torppa Rauhalan älykäs aurinkovoimala takaa optimaalisen tuoton

Turku Energia oli yhteistyökumppanina Naantalin asuntomessuille vuonna 2022 valmistuneessa Torppa Rauhalassa, josta tuli Päivi ja Timo Ekmanin uusi koti.

Torppa Rauhalan katolla on 18 kotimaista aurinkopaneelia. Koko aurinkopaneelipaketti on suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin.

Suunniteltu erityisesti Suomen olosuhteisiin

Salossa valmistetuissa aurinkopaneeleissa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita ja tuotantotekniikkaa. Paneelit kestävät erinomaisesti pohjoisen vaativat olosuhteet ja niiden energiantuotanto on huippuluokkaa. Katso video aurinkopaneelien valmistusprosessista.

Hanki aurinkopaneelit katollesi helposti

 • 1.

  Tee tarjouspyyntö helposti verkkosivujemme kautta. Asiantuntevat ammattilaisemme toteuttavat kotiisi kartoituksen, aurinkopaneelien hankintaan liittyvän suunnittelun sekä mitoitukset.

 • 2.

  Saatat tarvita rakennus- tai toimenpideluvan aurinkopaneelien asentamiseen.

 • 3.

  Asennamme aurinkopaneelit yhden työpäivän aikana. Saat opastuksen järjestelmän käyttöön. Samalla liitämme aurinkosähköjärjestelmäsi sähköverkkoon.

 • 4.

  Tee kanssamme pientuotannon ostosopimus, jolloin maksamme sinulle reilun korvauksen silloin, kun tuotat enemmän aurinkosähköä kuin kulutat.

 • 5.

  Olet nyt sähkön pientuottaja! Voit käyttää kiinteistössäsi rinnakkain sekä ostettua sähköä että omaa tuotantoasi.

shutterstock_284509700_aurinko_1000x667

Tietoa aurinkopaneeleista

Voit käyttää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä ihan samalla tavalla kuin pistorasiastakin tulevaa sähköä: kiinteistön, käyttöveden, pesukoneiden jne. käyttöön.

Voit tutustua sähkön kulutukseesi sähköisessä asiointipalvelussamme EnergiaOnlinessa. Näet palvelussa myös tuottamasi sähkön määrän. Näin saat käsityksen siitä, kuinka paljon aurinkoenergiaa pystyt hyödyntämään ja kuinka paljon olet myynyt aurinkoenergiaa sähköyhtiöllesi.

Jotta voit käyttää kaiken tuottamasi aurinkoenergian, sinun pitää siirtää kulutustasi niille tunneille, jolloin paneelit tuotavat sähköä. Erityisesti paljon sähköä kuluttavia laitteita, kuten lämminvesivaraajaa, olisi hyvä kytkeä päälle aurinkoisina aikoina.

Ensin sinun kannattaa tarkistaa kattosi lappeiden suunnat, sillä se vaikuttaa aurinkopaneeleista saatavaan vuosituotantoon. Itään tai länteen olevien aurinkopaneelien tuotanto on 30 % pienempi kuin etelään olevien aurinkopaneelien. Pohjoiseen päin ei paneeleita kannata asentaa lainkaan, koska tuotanto tippuu merkittävästi.

Seuraavaksi on hyvä tarkastella, onko tontilla puita tai rakennuksia, jotka voivat varjostaa aurinkopaneeleja. Jos aurinkopaneelit ovat pitkään varjossa, niiden tuotanto vähenee merkittävästi invertterillä, jossa ei ole paneelikohtaisia tehostimia ja älyä. Jos yksikin paneeli on varjossa, laskee kaikkien aurinkopaneelien tuotanto samaan tasoon varjossa olevan paneelin kanssa. Jos katolle osuu varjostumia, suosittelemme hankkimaan älykkään SolarEdge-invertterin, johon kuuluu paneelikohtaiset tehostimet. Tehostimien avulla muiden auringossa olevien paneelien tuotanto jatkuu täysteholla, ja vain varjossa olevat paneelit toimivat pienemmällä teholla.

Ennen aurinkopaneelien hankintaa sinun on myös hyvä tarkistaa, mikä on kattomateriaalin kunto. Aurinkopaneeleja ei ole järkevää asentaa huonokuntoiselle katolle, jota on tarpeen kunnostaa tai jopa uusia muutaman vuoden sisällä. Aurinkopaneelien elinkaari on yli 30 vuotta, joten ne kannattaa asentaa hyväkuntoiselle katolle. Paneelit ja telineet voidaan toki purkaa ja asentaa uudestaan kattoremontin jälkeen, mutta siitä aiheutuu kustannuksia.

Kun nämä kaikki asiat on tarkistettu, varmista vielä kunnan rakennusviranomaiselta mahdollisten lupien tarve. Turussa ydinkeskustan ulkopuolella lappeenmukainen asennus ei pääsääntöisesti tarvitse lupia.

Eteläisen Suomen sääolosuhteet sopivat mainiosti aurinkoenergian valjastamiseen. Laadukkaiden paneelien hyötysuhde on huippuluokkaa sopivan viileässä säässä. Valoisat kevät- ja kesäkuukaudet kompensoivat tuotannon pimeimpiä jaksoja. Etelä-Suomessa aurinkopaneelit tuottavat energiaa aina helmikuun lopulta lokakuulle.

Eri kunnilla on erilaisia lupakäytäntöjä, joten tarve luvan hakemiselle kannattaa tarkistaa kuntasi rakennusvalvonnasta.

Turussa ydinkeskustan ulkopuolella lappeenmukainen asennus ei pääsääntöisesti tarvitse lupia.

Varjostumat heikentävät aurinkopaneeleista saatavaa tuotantoa. Paneelit kannattaakin sijoittaa niin, etteivät ne jäisi varjoon ainakaan parhaimpaan tuottoaikaan eli keskipäivällä.

Jos varjoilta ei voi välttyä, suosittelemme hankkimaan aurinkopaneelit älykkäällä ohjausjärjestelmällä. Näin ne paneelit, jotka eivät ole varjossa, tuottavat täyden tehon ja vain varjostuman kohteena olevan paneelin tuotto pienenee. Louna Solar Optimi -pakettiin kuuluu älykäs Solar Edge -invertteri, joka huomioi jokaisen paneelin omina yksikköinään. Silloin yksittäisen paneelin päälle tulevat varjot eivät heikennä koko paneeliston tehoa.

Pääsääntöisesti aurinkopaneelijärjestelmä mitoitetaan niin, että pystyt käyttämään kaiken tuottamasi sähkön itse. Järjestelmän käyttöönotto edellyttää kuitenkin myös pientuotannon ostosopimuksen solmimista Turku Energian kanssa. Jos et yksittäisinä tunteina pysty käyttämään kaikkea tuottamaasi sähköä itse, myyt ylijäävän sähkön tällä sopimuksella eteenpäin ja saat siitä korvauksen. Myymästäsi sähköstä sinun ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksua.

Voit hankkia aurinkopaneeleja niin paljon kuin katollesi mahtuu ja myydä sitten oman kulutuksesi yli jääneen aurinkoenergian sähköverkkoon ja saada siitä tuloa. Vuoden 2022 korkeilla sähkönhinnoilla aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä saa hyvän korvauksen, jolloin takaisinmaksuaikakin nopeutuu.

Toinen vaihtoehto on haarukoida paneeliston tuotantomäärä sen kokoiseksi, minkä pystyt itse käyttämään. Saat parhaan hyödyn aurinkopaneeleista, kun pystyt kattamaan maalis–syyskuun sähkönkulutuksesta yhden kolmasosan aurinkopaneelien tuottamalla energialla.

Saat parhaan edun aurinkopaneeliesi tuotannosta, kun pystyt käyttämään suurimman osan tuottamastasi sähköstä itse. Silloin oma sähköntuotantosi korvaa sähkön hinnan lisäksi myös sähkön jakelumaksun ja sähköveron osuudet. Jos sähkön markkinahinnat ovat korkealla, saat myymästäsi aurinkosähköstä hyvän korvauksen. Esimerkiksi vuoden 2022 aikana oman tuotannon myyminen sähköverkkoon on ollut kannattavaa toimintaa. Myymästäsi sähköstä sinun ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksua.

Tehontuottotakuu varmistaa, että paneelit tuottavat nimetyn prosenttiosuuden tietyn ajan jälkeen valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta. Myymämme aurinkopaneelit valmistaa Salo Tech Oy, joka myöntää 25 vuoden sähköntuottotakuun. Tämä tarkoittaa, että 25 vuoden kuluttua paneelien teho on vähintään 80 % luvatusta nimellistehosta.

Kotitalousvähennyksen saat aurinkopaneelien työn osuudelta, joka on noin kolmannes kokonaishinnasta. Tarkemman summan saat aurinkopaneelitarjouksemme yhteydessä.

Aurinkopaneelit eivät juurikaan tarvitse huoltoa. Keväällä voit käydä tarkistamassa, onko paneelien pinnalle pinttynyt näkyvää likaa, jota sade ei huuhtele pois. Puiden lehdet, risut ja muu roska sinun kannattaa poistaa paneelien päältä, jotta paneelien tehot pysyvät maksimitasolla.

Talvella paneelien päälle kertynyt lumi heikentää sähköntuotantoa. Lunta ei kannata kuitenkaan lähteä poistamaan paneelien päältä, sillä paneelien pinta voi silloin naarmuuntua. Lumen poistaminen ei ole myöskään taloudellisesti kannattavaa, sillä talvella paneelien tuotanto on joka tapauksessa vähäistä.

Aurinkopaneelien päällä ei saa kävellä tai laittaa niiden päälle mitään pistemäistä painoa, sillä paneeli voi silloin murtua. Jos mihin tahansa kohtaan paneelia tulee reikä tai särö, ota yhteyttä pikaisesti Turku Energiaan asian korjaamiseksi, sillä vesi voi vahingoittaa aurinkokennoja paneelin sisällä.

Me Turku Energiassa myymme vain kotimaisia, avainlippumerkittyjä aurinkopaneeleja, joiden kotimaisuusaste on yli 70 %. Paneelit valmistetaan Salossa Salo Techin tehtaalla. Paneelien piikiekot tulevat Taiwanista.

Aurinkopaneelimme on suunniteltu kestämään Suomen tuuli- ja lumikuormat. Lisäksi niiden asennustelineet on suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Aurinkopaneeliemme käyttöikä on ainakin 30 vuotta ja saat pitkät takuut niin paneeleille kuin niiden tuotannoillekin. Paneelipakettimme on turvallinen ja luotettava valinta.

Pystymme seuraamaan järjestelmän toimintaa etänä. Saamme heti tiedon mahdollisista ongelmista järjestelmässä, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja aloitamme ongelman ratkaisemisen. Huolehdimme siis investoinnistasi koko sen elinkaaren ajan.

Turku Energialla on pitkä historia paikallisena toimijana ja voit olla varma, että autamme sinua mahdollisissa ongelmatilanteissa aurinkopaneelien koko eliniän ajan.

Aurinkosähkön tuottaminen kiinnostaa nyt monia ja valitettavasti asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastausajat ovat tällä hetkellä useita viikkoja ja käsittelemme saamamme viestit saapumisjärjestyksessä. Kiitos kärsivällisyydestäsi!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteydenotto ei sido sinua millään tavoin.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.