Lähijäähdytyksellä viileää
kaukolämpöverkon alueelle

Ikoni, lähijäähdytys, jäähdytysratkaisut.

Ekologista viileää sinne, minne kaukojäähdytysverkko ei yllä

20-vuotta täyttävä kaukojäähdytys jäähdyttää kaukojäähdytysverkon alueella, mutta kasvavan kysynnän vuoksi halusimme tarjota jäähdytysratkaisun myös niihin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat verkon ulkopuolella. Tarpeesta syntyi lähijäähdytys.

Lähijäähdytys perustuu järjestelmään, joka ottaa lämmön talteen talon huoneista ja muuntaa sen lämpöpumpun avulla viilennykseksi. Huoneistoihin tulee huomaamaton ja hiljainen sisäyksikkö, jonka kautta viilennys leviää asuntoihin.

Niin tasaista viilennystä, ettet huomaakaan

Voisi jopa sanoa, että hyvä, keskitetty jäähdytys tekee kiinteistön jokaisesta asunnosta läpitalon huoneiston.
Jäähdytysratkaisumme ovat lähes näkymättömiä, äänettömiä ja luovat juuri oikean olosuhteen.

Ikoni, kuu ja tähdet.

Helppo ja vaivaton

Loppukäyttäjälle lähijäähdytysjärjestelmä on hiljainen, huomaamaton ja toimintavarma – ei meluavia ja suuria ulkoyksiköitä tai muita näkyviä laitteita.

 

 

 

Ikoni, lämpökierto talon sisällä.

Ekologinen ja energiatehokas

Lähijäähdytys on täysin uusiutuvaa. Se tuotetaan energiatehokkaasti ja syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

 

 

Ikoni, käden päällä lumihiutale.

Selkeästi hinnoiteltu palvelutuote

Lähijäähdytys on kuluttajalle huoleton, sillä käyttäjä maksaa jäähdytyksestä kiinteää kuukausihintaa. Kuukausihintaan sisältyy laitteiston käyttämä sähköenergia, huollot, ylläpito ja 24/7 päivystys.

Ikoni, rakennuksen arvo nousee.

Lisäarvoa kiinteistölle

Jäähdytys nostaa asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. Se sopii niin palvelutaloihin, toimistoihin kuin taloyhtiöihinkin, ja on helpoin asentaa rakentamisen tai linjasaneerauksen yhteydessä.

Lähijäähdytyksellä energiatehokkuutta kaukolämpöverkon alueelle

Lähijäähdytys tuotetaan aina energiatehokkaasti ja täysin uusiutuvasti. Prosessista syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkostossa.

Kartta alueesta, jonne kaukojäähdytysverkko yltää.

Asutko kaukojäähdytyksen alueella?

Referenssitarinat

Sairaala varautuu häiriöihin

Sairaalan tietojärjestelmäpalvelimien jäähdytystarve on valtava. Käytännössä atk-konesali ei pysty toimimaan, jos jäähdytys ei toimi. Myös kuvantamislaitteet tarvitsevat jäähdytystä. Tyks ja Turku Energia keskustelevat säännöllisesti varautumisasioista. Asioihin varaudutaan yhdessä, jotta ongelmatilanteessa osataan toimia välittömästi.

 

 

Lämpöpumppu viilentää Ypsilonin

Yli-Maarian monitoimitalossa Ypsilonissa asennettiin moderni lämpöpumppuratkaisu, joka jäähdyttää tilat asiakkaan tarpeiden mukaan. Samalla hyödynnetään huoneilmasta kerätty hukkalämpö. Ilmastointijärjestelmästä tuleva lämmin ilma lämmittää ensin kiinteistön lämmityspiirin veden. Lämmin vesi siirretään itse lämpöpumppuun, joka ottaa lämmön talteen höyrystimessä ja jäähdyttää veden jälleen ilmanvaihtoa varten.

Viileänä helteelläkin

– Olen ollut sataprosenttisen tyytyväinen kaukojäähdytykseen. Se on ihanan huomaamaton ja toimintavarma. Vuosikymmenen hellekesänäkään ei tarvinnut kärvistellä kuumaassa asunnossa, toteaa Turussa Loft-tehtaalla asuva Marja Aaltonen.

 

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Asiantuntijamme

Kari Nordström

Myyntipäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 459
kari.nordstrom@turkuenergia.fi
LinkedIn

Kari palvelee yritysasiakkaitamme koko Suomen alueella sekä sähkön että energiaratkaisujen myyntiin liittyvissä kysymyksissä. Hän tulee mielellään keskustelemaan yrityksesi energia-asioista. Ota yhteyttä! Kari betjänar också på svenska.

Mika Karbin

Tuotepäällikkö

puh. 02 2628 408

mika.karbin@turkuenergia.fi

Mika vastaa erikoiskohteiden lämmitys-, jäähdytys- ja höyryratkaisujen myynnistä ja toteutuksesta. Hän osaa kertoa esimerkiksi erilaisista lämpöpumppuihin perustuvista ratkaisuista sekä perinteisten lämmitystapojen ja uusien ratkaisujen yhdistelmistä. Myös tuotekehitys ja markkinointi kuuluvat Mikan tehtäviin.

Pekka Tölkkö

Myyntipäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 192
pekka.tolkko@turkuenergia.fi

Pekka vastaa sähkön myynnistä yrityksille pääasiassa Lounais-Suomen alueella. Pekka palvelee myös Varsinais-Suomen yrittäjäjärjestön jäseniä. Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen!

Jorma Laaksonen

Avainasiakaspäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 117
jorma.laaksonen@turkuenergia.fi

Jorman asiakkaita ovat isännöitsijät ja suuret yritykset pääsääntöisesti Turun seudulla. Hän hoitaa sähkön myyntiä asiantuntevasti yli 20 vuoden kokemuksella. Ollaan yhteydessä!

Marjut Outinen

Avainasiakaspäällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 432
marjut.outinen@turkuenergia.fi

Marjut vastaa sähkön ja energiaratkaisujen myynnistä yrityksille koko Suomen alueella, erityisalanaan julkiset hankinnat.

Jari Kairama

Lämpöpalvelupäällikkö
puh. 02 2628 172
jari.kairama@turkuenergia.fi

Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.

Mika Berg

Yritysmyynnin päällikkö,
sertifioitu sähkökauppias

puh. 02 2628 142
mika.berg@turkuenergia.fi
LinkedIn

Mika vastaa myynnistä ja markkinoinnista kaikille yritysasiakkaillemme. Hän huolehtii asiakaskokemuksen laadusta ja siitä, että asiointi kanssamme on helppoa.

Lotta Lyytikäinen

Projektipäällikkö
puh. 02 2628 420
lotta.lyytikainen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Lotta vastaa uusien palvelujen, tuotteiden ja ratkaisujen myynnistä ja markkinoinnista sekä valittujen kohteiden avainasiakasyhteistyöstä.

Laura Vihavaisen kuva.

Laura Vihavainen

Myyntineuvottelija
puh. 02 2628 724
laura.vihavainen@turkuenergia.fi

Laura auttaa yrityksesi energiaratkaisuiden hankinnassa niin sähkö- kuin palvelutuotteiden kartoituksessa. Ota yhteyttä ja laitetaan energia-asiasi kuntoon!

Jouni Saarisen kuva.

Jouni Saarinen

Myyntipäällikkö
puh. 040 776 9895
jouni.saarinen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Jouni palvelee yritysasiakkaitamme koko Suomen alueella sekä sähkön että energiaratkaisujen myyntiin liittyvissä kysymyksissä. Hän tulee mielellään keskustelemaan yrityksesi energia-asioista. Ota yhteyttä!