Toimitusvarmuutta suunnitelmallisella verkoston kunnossapidolla.

Kaukolämpöverkosto ja rakentaminen

Kaukolämpömme toimitusvarmuus on erinomaisella tasolla. Toimitusvarmuus perustuu riittävään varakapasiteettiin ja suunnitelmalliseen verkoston kunnossapitoon.

Kaukolämpöverkkoa rakennetaan ja huolletaan suunnitelmallisesti

Suunnittelemme, rakennamme ja käytämme kaukolämpöverkkoa ja tuotantolaitoksia siten, ettei yksittäinen vika verkossa tai laitoksessa katkaise lämmöntoimitusta pitkäksi aikaa. Varmistamme tehon riittävyyden vara- ja huippulaitosten avulla. Kaukolämpöverkon ja tuotantolaitteistojen toimintaa valvotaan keskusvalvomossamme ympäri vuorokauden.

Lisäksi valikoimiimme kuuluu siirrettävä lämmöntuotantoyksikkö, jolla voimme tarvittaessa tuottaa lämpöä väliaikaisesti esimerkiksi remontti- ja saneeraustöiden aikana.

Meneillään olevat verkonparannustyömaat

Verkon kunnossapitotöiden avulla pyrimme varmistamaan mahdollisimman yhtäjaksoisen lämmöntoimituksen asiakkaillemme. Pahoittelemme kaivutöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Liikenteen kannalta merkittävimmät kaukolämpö- ja -jäähdytysverkoston työmaat ovat käynnissä parhaillaan tai lähiaikoina seuraavissa paikoissa: 

Kaupunki Sijainti
Turku Vänrikinkatu-Caloniankuja 3
Turku Puutarhakatu 8 A jalankulkuväylä
Turku Puutarhakatu 8 A- Puutarhakatu 7 B
Turku Unioninkatu 4
Turku Porthaninkatu-Henrikinkatu 9
Turku Satamakatu-Linnankatu-2.Poikkikatu

Kaivu- ja putkiasennustyöt teemme yhdessä urakoitsijoiden kanssa. Kaivu-urakoitsijamme on Kuntec ja putkiurakoitsijamme ovat KL-Team Oy ja Turun Energiahitsaus ja Saneeraus Oy.

Kaukolämpövuotojen paikallistaminen

Paikallistamme satunnaisia isoja kaukolämpövuotoja tarkkailemalla tuotantomääriä ja mittalaitteita sekä käyttämällä lämpökameroita. Pieniä vuotoja on vaikeampi huomata ja ne löydämme usein näköhavaintojen perusteella.

Syksystä 2016 alkaen meillä on ollut apuna myös kaksi kaukolämpökoiraa. Ranskanvesikoira Sisu ja espanjanvesikoira Muru vainuavat kaukolämpöveden vuotokohtia. Koirat haistavat todennäköisesti kaukolämpövedessä olevan väriaineen.

Anna vinkki kaukolämpövuodosta

Koska kaukolämpöä siirretään paikasta toiseen maan alla kulkevien putkien välityksellä, ei vesivuotoja ole aina helppo huomata. On kuitenkin muutamia keinoja, joiden avulla kuka tahansa ohikulkija voi saada vihiä vuototilanteesta.

Lisätietoa ja yhteystiedot saat täältä.