fbpx

Ilmoita sähköverkon viasta

Puu on kaatunut sähkölinjan päälle ja auheuttanu sähkökatkon.

Hätätapaukset sähkö- tai lämpöverkossa

Päivystyspuhelin on avoinna vuorokauden ympäri. Jos viankorjaustarve on kiireellinen, soita:

0800 02001

Ilmoita sähköverkon viasta lomakkeella

Voit lähettää lomakkeella myös kuvia ja karttalinkin.

Turun sähkökatkot kartalla

Sähkönjakeluverkkomme ajantasaisen tilanteen näet Keskeytyskartasta.

Miten toimia sähkökatkon aikana?

Todennäköisesti olemme jo saaneet tiedon katkosta. Seuraamme sähköverkon tilannetta vuorokauden ympäri. Valvontajärjestelmät saavat verkkovioista tiedon välittömästi. Tämän takia meille ei tarvitse soittaa tai viestittää välittömästi sähkökatkon alettua.

Mikäli tiedät sähkökatkon aiheuttajan, esimerkiksi linjalle kaatuneen puun pihapiirissäsi, ilmoita siitä välittömästi päivystysnumeroomme, puh. 0800 02001. Numero on avoinna vuorokauden ympäri.

Lähetä vikailmoitus

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.