fbpx

Ilmoita kaukolämpöverkon viasta

Kaukolämpövesi on vihreää.

Hätätapaukset sähkö- tai lämpöverkossa

Päivystyspuhelin on avoinna vuorokauden ympäri. Jos viankorjaustarve on kiireellinen tai uhkaa turvallisuutta, soita:

0800 02001

Ilmoita lämpöverkon viasta lomakkeella

Voit lähettää lomakkeella myös kuvia ja karttalinkin.

Turun seudun lämpökatkot kartalla

Kaukolämpöverkkomme ajantasaisen tilanteen näet Keskeytyskartasta.

Näin tunnistat kaukolämpövian

Koska kaukolämpöä siirretään maan alla kulkevien putkien välityksellä, ei vesivuotoja ole aina helppo huomata. On kui­ten­kin muu­ta­mia kei­no­ja, joi­den avul­la ku­ka ta­han­sa ohi­kul­ki­ja voi saa­da vi­hiä vuo­dosta.

Kaukolämpövesi on vihreää.

Vihreäksi värjäytynyt vesi

Jos huomaat maaston, luonnonveden, lumen tai hanaveden värjäytyneen vihreäksi, on kyseessä todennäköisesti kaukolämpövuoto. Turun kaukolämpöverkoston veteen on lisätty väriainetta, joka värjää veden kelta-vihreäksi. Väriaine on hajuton, myrkytön ja terveydelle vaaraton eikä aiheuta ympäristölle vahinkoa.

Kaukolämmön tuuletusputki höyryää voimakkaasti.

Voimakas höyryn muodostuminen

On tavallista, että kaukolämpöverkoston tuuletusputkista nousee höyryä – erityisesti kovilla pakkasilla. Jos kuitenkin huomaat tutussa paikassa poikkeuksellisen voimakasta höyryn muodostumista, voi se olla merkki vuodosta. Tuuletusputket ovat eri puolilla kaupunkia näkyviä metallisia, noin metrin korkuisia tolppia. Uusimpien tolppien päässä on metallinen pallo.

Lumisessa maassa on sulanut alue.

Lumisessa maassa on sulanut alue

Jos huomaat talvella lumettoman ja jäättömän kohdan muuten lumisessa paikassa, voi kyseessä olla kaukolämpövuoto. Kaukolämpövesi on niin kuumaa, että se sulattaa maan vuotokohdassa.

Lähetä vikailmoitus

 • Jos et tiedä tarkkaa osoitetta, kuvaile sijainti mahdollisimman tarkasti. Voit myös liittää tähän karttalinkin.
 • Drop files here or
  Max. file size: 128 MB.
  • DD dot MM dot YYYY
  • :
  • Kiitos oikeasta havainnosta

   Jos havaintosi osui oikeaan, lähetämme sinulle kiitoksena kaksi leffalippua. Pyydämme siksi jättämään myös alla olevat tiedot.

  Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

  Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.