Pulikointipäivä 23.10.

Tosi kuin vesi: ilmaiseksi uimaan!

Turku Energian kaukolämpö tarjoaa isoille ja pienille vesipedoille ihan ilmaisen Pulikointipäivän sunnuntaina 23.10. kolmessa uimahallissa.

Mukana ovat Impivaaran uimahalli, Raision Ulpukka ja Kaarinan uimahalli.

Ohjelmat ovat tarjolla kaikille, ilmoittautumista ei tarvita. Polskis ja loiskis, nähdään altaassa!

Ohjelma ja aikataulut

Impivaaran uimahalli

Avoinna klo 9-17

Aulassa:
kasvomaalausta klo 10-17

Altaalla:
9.30   Laitesukelluskokeilu 2 h
13.00 Allas-Lavis 30 min
14.00 Allas-Lavis 30 min

Ulpukan uimahalli

Avoinna klo 11-18

Aulassa:
kasvomaalausta klo 12-18

Altaalla:
13.00 Laitesukellus 2 h
16.00 Allas-Lavis 30 min
17.00 Allas-Lavis 30 min

Kaarinan uimahalli

Avoinna klo 12-17

Aulassa:
kasvomaalausta klo 13-17

Altaalla:
13.00 Allas-Lavis 30 min
14.00 Allas-Lavis 30 min

Kaukolämpökuvitus.

Uimahallien vedet lämpiävät ympäristöystävällisellä kaukolämmöllä

Tiesitkö, että Impivaaran, Kaarinan ja Raision uimahallit ja niiden uintivesi lämpiää energiatehokkaasti Turku Energian kaukolämmöllä?

Suurin osa Turun alueen kiinteistöistä lämmitetään kaukolämmöllä, niin myös uimahallit ja niiden vedet. Lämpöä tuotetaan muun muassa Orikedon biolämpökeskuksen, Kakolan lämpöpumppulaitoksen ja Naantalin monipolttoainevoimalaitoksella.

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.