Louna TPK Turun Pientalojen Keskusjärjestön jäsenille

Sähkömarkkinoiden seuraamisen ei tarvitse olla jännityspeliä

Mielenrauhaa ja kodin menojen ennustettavuutta hakevan kannattaa harkita määräaikaista sopimusta, jossa sähkön hinta pysyy muuttumattomana koko sopimuskauden ajan.

TPK ry:n kuuluvan pientaloyhdistyksen jäsenenä saat meiltä turvallisen ja vakaan takuuhintaisen sähkösopimuksen, jonka hinta on muuttumaton ajalla 1.11.2017–31.10.2019.

Louna TPK -hinnat jäsenille kaudelle 1.11.2017-31.10.2019

Yleissähkö

Perusmaksu 1,50 €/kk
Energia 4,22 snt/kWh

Yösähkö

Perusmaksu 2,00 €/kk
Päiväenergia 4,61 snt/kWh
Yöenergia 3,71 snt/kWh

Kausisähkö

Perusmaksu 2,00 €/kk
Talviarkipäivä 5,22 snt/kWh
Muu aika 4,22 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %. Sopimus on määräaikainen 31.10.2019 asti. Louna TPK -sopimus voidaan tehdä yhteen omassa käytössä olevaa asuntoon ja lisäksi mahdollisiin vapaa-ajan asuntoihin, jotka ovat sopimuksentekijän omassa yksityiskäytössä.

Uusi sähkötarjous syyskuun 2019 aikana

Neuvottelut uudesta sähkösopimustarjouksesta ovat alkaneet kesällä 2019 ja jatkuvat elokuussa. Mikäli sopimusneuvottelut onnistuvat, saat päivitetyn tarjouskirjeen tai sms-viestin syyskuun aikana. Uusi tarjous on hyväksyttävä lokakuun loppuun mennessä.

Yleinen tilanne sähkömarkkinoilla on viimeisten vuosien aikana ollut poikkeuksellisen vaihteleva. Energian markkinahintaan vaikuttaa erityisesti sää (lämpötila ja sademäärät), energiatuotannon polttoaineiden hintakehitys (mm. kivihiili, ruskohiili, maakaasu), päästöoikeuksien hinta ja maiden välisten sähkönsiirtoyhteyksien tilanne. Lisäksi epäselvyydet Brexit-ratkaisun suhteen pitävät markkinat varpaillaan.

Viime vuonna markkinahinnat nousivat rajusti erityisesti pohjoismaisen säätilanteen eli kuivan ja kuuman kesän takia, kun hintavaihteluja tasaavaa vesivoimaa ei ollut käytettävissä aikaisempien vuosien tavoin. Tänä vuonna hintataso oli loppukeväästä laskussa tasaisesti vahvistuneen vesitilanteen ja ajoittain varsin tuulisen sään johdosta. Kesän ennätyshelteet Keski-Euroopassa ja päästöoikeuksien hinnan jyrkkä nousu kuitenkin nostivat hintatasoa loppukesästä. Sääennusteet ovat muuttuneet syksyä kohden sateisemmiksi, mutta toisaalta päästöoikeuksien hinnat ovat nousseet rajusti. Paluuta kolmen vuoden takaiselle energian hintatasolle ei ole näkyvissä, vaan hinta liikkuu tämän hetken ennusteiden mukaan 6 snt/kWh molemmin puolin.

Mikäli haluat tehdä uuden Louna TPK -sopimuksen, toimi seuraavasti:

  1. Ota yhteyttä oman omakotiyhdistyksesi puheenjohtajaan. Saat häneltä kuittauksen jäsenyydestäsi (sähköposti tai kirjallinen).
  2. Ota yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun, todenna jäsenyytesi ja saat edulliset tarjoushinnat käyttöösi! Yhteystietomme löydät täältä.
  3. Rentoudu, sähköasiasi ovat kunnossa pitkälle tulevaisuuteen!

TPK-tilauslomake

Omakotiyhdistyksen puheenjohtajan käyttöön tarkoitetun TPK-tilauslomakkeen voi tulostaa jäsenten käyttöön.

Tiesitkö? Sähkönmyyjän vaihto on vaivatonta

Sähkömarkkinalaki kieltää erillisten palvelumaksujen perimisen sähkönmyyjän vaihdosta ja sähkömittarin lukemisesta vaihdon yhteydessä. Sähköntoimittajaa saa vaihtaa maksutta kuitenkin vain kerran vuodessa.

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.