Tee Louna TPK -sähkösopimus!

Lähetämme nykyisille Louna TPK -asiakkaillemme jatkotarjouksia 22.9. alkaen. Tarjous on voimassa 13.10.2022 asti.

Asiakkaanamme saat yli 70 erilaista asiakasetua!

 

Uusiutuvat energialähteet.

Saatavilla täysin uusiutuvana energiana

Sähkösopimuksen energia tuotetaan sähkön eri tuotantomuodoilla. Valitsemalla Ekotakuu-palvelun (0,99 €/kk) saat sähkösi 100 % uusiutuvana energiana.

i


Sähkösopimus näppärästi netistä

Sopimus on määräaikainen ja voimassa 1.11.2022–31.10.2024.

Voit tehdä uuden tarjoushintaisen Louna TPK -sähkösopimuksen vain koodilla, jonka olet saanut oman yhdistyksesi puheenjohtajalta. Tee sopimus EnergiaOnlinessa. Kirjoita kampanjakoodi kohdassa 2, "Sopimusvalikoima".

Tarjous on voimassa 13.10.2022 asti.

Louna TPK -sähkösopimus on tarkoitettu vain kuluttaja-asiakkaille. Kuluttaja-asiakkaan sähkösopimuksen vuosittainen energiamäärä voi olla enintään 60 000 kWh. Jos olet yritysasiakas, katso sähkösopimukset yrityksille.

Usein kysyttyä Louna TPK -sopimuksesta

Jotkut Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry:n jäsenet ovat saaneet tekstiviestin, jossa viitataan kirjeeseen. Joidenkin kirjeet saattavat olla vielä matkalla, mutta ovat lähipäivinä perillä vastaanottajilla.

Olemme TPK ry:n pyynnöstä haarukoineet 24 kk rinnalle myös 12 kk ja 6 kk hintaa, jotka kuitenkin olisivat olleet valtavan korkeat, käytännössä noin kaksinkertaiset verrattuna 24 kk hintaan. TPK ry hyväksyi 24 kk tarjouksen. Yleistäen voidaan sanoa, että sopimuksen hinta on aina sitä edullisempi mitä pidempi on sopimusaika. Lisäksi on varsin epävarmaa, mikä hintataso tulee olemaan ensi kevään ja kesän aikana, sillä geopoliittinen tilanne näyttää pysyvän varsin haastavana.

Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta on kiinteä ja määräytyy tarjouksen tekohetkellä. Sopimuksen energia hankitaan sekä suojataan koko sopimuskaudeksi tarjouksen hyväksymishetkellä. Suojaamistuotteena käytetään johdannaisia, kuten esim. futuureja. Energiayhtiö siis käytännössä maksaa määräaikaiseen sähkösopimukseen liittyvät kulut ja varaa myös asiakkaan käyttämän energiamäärän etukäteen. Tästä syystä sähkösopimusta ei voi yksipuolisesti lopettaa kesken kauden ilman kuluja.

Johdannaistuotteiden hinnat reagoivat markkinatilanteiden muutoksiin nopeasti. Sähkösopimuksen hintataso määräytyy aina tarjouksen ajankohdan johdannaishintojen sekä muiden hintakomponenttien perusteella.

Lopullisia päätöksiä kummastakaan asiasta ei ole vielä tehty ja näin ollen energiayhtiöillä ei ole tästä aiheesta vielä mitään tarkempaa tietoa. Turku Energia noudattaa viranomaisten päätöksiä ja ottaa ne käyttöön ohjeistusten mukaisesti.

Mikäli arvonlisäveron alennus ja mahdollinen sähköveron alennus päätetään Suomen valtion toimesta ottaa määräaikaisena käyttöön, tämän pitäisi näkyä suoraan sähkölaskussa.

Sähkösopimuksen hinnoittelun taustalla käytetään kulutusmääriin ja markkinahintatasoihin pohjautuvia profiileja, joiden avulla ennustetaan tulevan sopimuskauden kulutuksen ajoittumista vuorokauden ajalle sekä myös hinnan käyttäytymistä. Nämä osaltaan määrittelevät esimerkiksi päiväenergian ja yöenergian hintatasoja sähkön markkinahintatason lisäksi.

Jos valitsee pörssisähkön, sähkön hinta muodostuu kulutuksen mukaan tunneittain. Yöajan tunnit ovat yleensä edullisemmat ja kodin sähkölaitteiden kulutusta kannattaa siirtää mahdollisuuksien mukaan yöaikaan joko ajastamalla itse laitetta (esim. pesukone) tai sitten konsultoimalla sähkömiestä, mikäli laitteen käyttöä ei itse pysty ajoittamaan (esim. vesivaraaja, lämmitys).

Myös sähkön siirtomaksuissa yösiirto (klo 22-07) on edullisempaa ja eli sekin pienentää osaltaan kokonaislaskua. Tulevan talven ajalle ennakoidaan korkeita sähkön markkinahintoja. Pörssisähkön päivähinnat voivat olla moninkertaisia yöhintoihin verrattuna.

Sähkön markkinahintataso on pysytellyt korkealla ja sen odotetaan entisestään nousevat mentäessä kohti lämmityskautta. Olkiluoto 3 -ydinvoimalan on määrä aloittaa sähköntuotanto täydellä teholla joulukuussa, minkä ansiosta Suomen sähköntuontitarve vähenee. Tällä voi olla positiivinen vaikutus Suomen hintatasoon. Keski-Euroopan sähköntuotanto on edelleen hyvin riippuvainen kaasusta ja mahdolliset ongelmat sen suhteen heijastuvat myös nopeasti Pohjoismaisen sähkön hintaan. Geopoliittisen tilanteen muutokset vaikuttavat sähkön markkinahintatasoon ja pitävät se hermostuneessa liikkeessä.

Tällä hetkellä Turku Energia, kuten monet muutkin energiayhtiöt, tarjoavat uusille asiakkaille toistaiseksi vain pörssihintaista Louna Tunti-sähkösopimusta. Tämä johtuu nopeasti heilahtelevasta sähkön markkinahinnasta ja sen myötä aihetuvista huomattavista taloudellisista riskeistä.

Sähkötarjouksen lähetysprosessi

Turku Energia aloittaa lähetykset 22.9. alkaen eli noin 40 päivää ennen eräpäivää seuraavasti:

 • Lähetämme tarjouskirjeen kaikille nykyisille asiakkaille joko sähköpostilla tai paperikirjeellä sekä myös muistutuksen tekstiviestillä. Tekstiviesti on tällä kertaa vain muistutus eikä sillä voi hyväksyä uutta tarjousta.
 • Lähetyksiä tehdään 1–3 päivän aikana johtuen suuresta asiakasmäärästä. Kaikki jäsenet eivät tästä syystä saa sähköpostiviestiä samana päivänä. Postin kautta lähtevät kirjeet saapuvat perille postin jakelun mukaisesti.

Tarjouksen hyväksyminen

 • Tarjoushintaista Louna TPK -sopimusta ei voi tehdä ilman puheenjohtajalta saatavaa tarjouskoodia.
 • Sähköpostilla tullut tarjous: Tee kokonaan uusi Louna TPK -sähkösopimus EnergiaOnlinessa. Syötä puheenjohtajalta saamasi tarjouskoodi Kampanjakoodi-kohtaan.
 • Kirjeitse tullut tarjous: Palauta maksutta postitse tarjouskirjeen vastauslipuke, johon olet merkinnyt puheenjohtajalta saamasi tarjouskoodin.
 • Sopimuksen voi tehdä myös soittamalla asiakaspalveluun 02 2628 111 (pvm/mpm). Mainitse saamasi tarjouskoodi.
 • Sopimuksen voi tehdä myös sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@turkuenergia.fi. Kerro viestissäsi tarjouskoodi.
 • Mikäli et hyväksy uutta määräaikaista sähkötarjousta, turvaamme sähkön saantisi siirtämällä sinut 1.11. alkaen pörssihintaiselle Louna Tunti -sähkösopimukselle. Tunti-hintaa voi seurata esim. mobiilisti Fingrid-apin kautta. Louna Tunti -sopimuksen voit vaihtaa milloin tahansa toiseen sopimustyyppiin.

Yleistä sopimuksesta ja ehdoista

 • Sopimus on voimassa 24 kk eli 1.11.2022–31.10.2024.
 • Sopimuksen tekemisen jälkeen jäsen saa sopimusvahvistuksen sähköpostilla tai kirjeitse sekä myös yksilölliset sopimusehdot. Yleiset sähkönmyyntiehdot SME 2014 löytyvät verkkosivuiltamme. SME 2014 -ehdot lähetetään myös erikseen pyydettäessä postitse asiakkaalle.
 • Sopimusta ei voi irtisanoa kuluitta kesken sopimuskauden. Tarvittaessa sen voi irtisanoa yksilöllisten sopimusehtojen (lähetetään asiakkaalle aina sopimuksen tekemisen jälkeen yhdessä sopimusvahvistuksen kanssa) kohdan 12. mukaisesti:
  • Määräaikainen myyntisopimus päättyy määräajan umpeuduttua tai purkamisen johdosta sähkönmyyntiehdot SME 2014 mukaisesti, jollei kohdista 10.2.1–10.2.5. sekä 10.5. muuta johdu. Mikäli asiakas yksipuolisesti haluaa purkaa sopimuksen kesken sopimuskauden, on siitä sovittava myyjän kanssa. Tässä tapauksessa asiakkaalta veloitetaan määräaikaisen sopimuksen määräajan umpeutumiseen asti kuuluvat perusmaksut ja vuosiennusteen (vuosiennuste arvioidaan asiakkaan toteutuneen kulutuksen mukaisesti) mukaiset energiamaksut sekä mahdollisista asiakkaalla olevista lisäpalvelutuotteista muodostuneet kulut. Käyttöpaikan vaihtuessa (muutto) määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa veloituksetta.
  • Määräaikainen myyntisopimus päättyy määräajan umpeutumisen jälkeen, toisin kuin SME 2014 kohdassa 10.2.1 on määritelty. Irtisanomisen jälkeen turvaamme asiakkaan sähkön toimituksen kulloinkin voimassa olevalla toimitusvelvollisella sähkönmyyntituotteella.
 • Louna TPK -sopimuksen saa jäsenen nimellä enintään 2 kohteeseen riippumatta kohteen sijaintiosoitteesta.

Aurinkopaneelit ja
sähköautojen latauspisteet

Aurinkopaneelit etuhintaan

Valitse kotimaiset aurinkopaneelit ja hyödynnä 200 euron jäsenalennus kaikista aurinkopaneelipaketeista.

 

Pienin aurinkopaneelipaketti
alk. 6 300 € (norm. 6 500 €)

 

Edun saadaksesi mainitse omakotiyhdistysjäsenyytesi yhteydenotossa.


Tankki täyteen virtaa
omasta latauspisteestä

Meiltä saat hankittua kaiken tarvittavan sähköautosi lataamiseen kotona.

Latauspiste asennettuna alk. 1510 € tai rahoituksella alk. 46 €/kk.

 

Hanki ilmastofiksu sähkösopimus

 • Sopimus on helppo tehdä

 • Kun tilaat lisämaksullisen Ekotakuu-palvelun, tuotetaan sähkösi uusiutuvalla energialla

 • Saat puhtaan energiaomantunnon

 • Saat monipuoliset asiakasedut

Puhdas energiaomatunto logo

Vähennämme päästöjä määrätietoisesti

Istutimme yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 5000 puuta. Metsityshanke kasvattaa hiilinielua ja tukee luonnon monimuotoisuutta.

Rakennamme älykästä energiatulevaisuutta

Teemme jatkuvaa työtä uusien älykkäiden energiaratkaisujen hyväksi. Viemme eteenpäin mm. aurinkoenergiahankkeita ja sähköisen liikenteen käyttöä.

Lisäpalvelut

Ekotakuu

Louna Tunti -sähkösopimuksen energia koostuu erityyppisillä voimalaitoksilla tuotetusta sähköstä. Tilaamalla lisämaksullisen Ekotakuu-palvelun hankimme käyttämäsi sähkön uusiutuvaa energiaa tuottavalta voimalaitokselta.

Palvelun hinta on 0,99 €/kk, joka laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä. Saat palvelun käyttöösi sähkösopimusta tehdessäsi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asiakkaanamme saat lukuisia kanta-asiakasetuja

Kanta-asiakkaanamme saat käyttöösi yli 70 erilaista etua muun muassa ravintoloihin, teattereihin, autokauppoihin, sisustusliikkeisiin ja harrastuspaikkoihin.

Eturinki

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.