Puhdasta energiaa
auringon valosta.

Joko sinäkin siirryt aurinkoenergiaan?

Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen nykyään on paitsi helppoa, myös taloudellisesti järkevää. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet 2010-luvun aikana maailmanlaajuisesti yli 80 prosentilla. Paneelien tehot ja hyötysuhteet ovat parantuneet, mikä tekee aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta koko ajan houkuttelevampaa.

 

Maailmassa asennetaan jokaisen tunnin aikana yli 70 000 aurinkopaneelia*

Tiesitkö, että aurinkoenergian osuus kaikesta maailmassa tuotettavasta energiasta kasvaa kohisten? Sen tuotanto on lähes 200-kertaistunut vuosituhannen alusta. Vuonna 2017 aurinkoenergiaan investoitiin enemmän kuin kivihiileen, maakaasuun ja ydinvoimaan yhteensä.

 

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

980 kilowattituntia

 

– Aurinkopaneelit sopivat Suomen olosuhteisiin hyvin. Etelä-Suomessa vuotuinen aurinkosäteilyn määrä on samaa luokkaa kuin Pohjois-Saksassa, kun neliömetrin kokoiselle alueelle säteilee vuodessa 980 kilowattituntia.. Myös Suomen lämpötilat ovat paneeleille optimaaliset, sillä viileässä säässä niiden hyötysuhde on parempi kuin kuumassa. Kolea ilmasto samalla pidentää paneelien käyttöikää.

30 vuotta

 

– Laadukas ja oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin jopa kymmenessä vuodessa. Sen jälkeen investointi alkaa tuottaa puhdasta voittoa omistajalleen. Aurinkosähköjärjestelmä nostaa myös kiinteistön arvoa. Paneelien tavanomainen käyttöikä on 30 vuotta.

3 kuukautta

 

– Aurinkoenergian käytöllä vähennät helposti hiilidioksidipäästöjä. Pienikin aurinkopaneelipaketti vähentää päästöjä vuodessa keskimäärin kolmen kuukauden autoilun verran.*

4 kilowattia

 

– Kesäpäivänä aurinkosähkön tuotanto riittää mainiosti kodin energiantarpeeseen. Kesällä aurinkosähköä kannattaa hyödyntää esimerkiksi kodin viilentämisessä ilmalämpöpumpulla. Keskikokoisen järjestelmän hetkellinen teho yltää jopa 4 kW:iin kesäpäivänä.

Mitä pitää huomioida aurinkopaneelien hankinnassa?

– Laatu. Aurinkopaneelien valmistustavoissa on eroja. Varmista, että hankkimiesi paneelien valmistuksessa on panostettu työn tarkkuuteen ja laadunvalvontaan. Laatu näkyy myös tuotetun sähkön määrässä, sillä kunnollisten paneelien hyötysuhde on yleensä parempi kuin halvoissa versioissa.

Turku Energian aurinkopaneelit valmistetaan Suomessa, osittain käsityönä.

– Takuu. Korkea laatu tarkoittaa useimmiten pitkää takuuaikaa. Kannattaa ottaa huomioon, että paneeleille, inverttereille ja työlle on myönnetty omat, erilliset takuuaikansa.

Turku Energialta saat paneelit, laitteet ja asennustyöt.

– Teho. Tekniikan kehittyessä paneelien tehot ovat kasvaneet, mikä tarkoittaa entistä parempaa energiantuottoa kodin tarpeisiin. Samalla paneelien käyttöä ohjaava tekniikka on jalostunut, ja muun muassa älykkäät invertterit maksimoivat paneelikohtaisen tuoton.

Paneelit säilyttävät tehonsa vuosikymmeniä.*

– Toimittajan luotettavuus. Kun hankit aurinkosähköjärjestelmän luotettavalta toimittajalta, voit olla varma investointisi kannattavuudesta. Me Turku Energialla huolehdimme, että saat tarpeitasi vastaavan järjestelmän. Varmistamme myös, että olet hankintaasi tyytyväinen jatkossakin.

Olemme myyneet järjestelmiä sekä kotitalouksiin että suuriin kiinteistöihin.