Auton lämmityksen lyhyt oppimäärä

Auton esilämmitys kannattaa

  • Auto käynnistyy helpommin.
  • Pakokaasupäästöt pienenevät merkittävästi.
  • Moottori kuluu käynnistettäessä vähemmän.
  • Lämmityslaitteesta saa nopeammin lämpöä ja ikkunat sulavat helpommin. Parantuneen liikenneturvallisuuden lisäksi matkustusmukavuus kasvaa.
  • Polttoainetta kuluu noin 0,15–0,3 l vähemmän käynnistystä kohden.

Lämmitysaikaan vaikuttaa moottorilämmittimen tyyppi ja ulkolämpötila

Taulukossa olevat lyhyemmät lämmitysajat koskevat lohko- ja letkulämmittimiä ja pidemmät ajat säteilylämmittimiä. Vältä pidempää lämmitystä, koska et saa siitä itsellesi hyötyä. Sisätilalämmitintä ei kuitenkaan kannata pitää päällä yli kahta tuntia.

Ulkoilman lämpötila Sähköinen moottorilämmitin
0 – -5 oC ½–1 tuntia
-5 – -10 oC 1–2 tuntia
alle -10 oC 2–3 tuntia

Sähköiset moottorilämmittimet ja turvallisuus

Kun lämmitysjohto irrotetaan autosta, täytyy se irrottaa turvallisuuden takia myös lämmitystolpasta. Lisäksi lämmitystolpan kansi pidetään aina lukittuna samasta syystä.

Jos jätät johdon kiinni pistorasiaan, se aiheuttaa vaaran paikan leikkiville lapsille ja lemmikeille. Lumikauden tullessa auraava traktori voi vioittaa tolppaan jätettyä johtoa. Myös lätäkköön tai sohjoon pudonneen lämmitysjohdon pää voi sähköistää ympärillä olevan alueen.

Käytä ulkona lämmitysjohtona vain pakkasen ja öljyn kestävää kumijohtoa. Muistathan, että lämmitysjohtoa ei kannata jatkaa jatkojohdolla, koska ulos tarkoitetut roiskevedenpitävät jatkojohdot eivät ole vesitiiviitä ja räntä ja vesi pääsevät helposti sähköisiin osiin.

 

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.