fbpx

Seuraa omaa energiankäyttöäsi.

Seuraa omaa energiankäyttöäsi jopa tuntitasolla

Energiankäytön seuranta -palvelun avulla voit seurata sähkön, kaukolämmön, kaukojäähdytyksen ja pientuotannon käyttöpaikkojesi energiankäyttötietoja yhdessä ja samassa palvelunäkymässä. Tiedot perustuvat etäluettavista mittareista päivittäin luettaviin tuntitason käyttötietoihin tai, jos käyttöpaikka ei vielä ole etäluennan piirissä, käyttöpaikan lukematietoihin. Voit nähdä myös energiatuotteista laskutetut eurot samassa näkymässä käyttötietojen kanssa.

Energiansäästö alkaa siitä, kun tiedät mihin ja milloin energiaa kuluu

Palvelun avulla voit seurata energiankäyttöä hyvinkin tarkasti. Tuntimittauksen piirissä olevien käyttöpaikkojesi osalta voit pureutua energiankäyttötietoihisi vuosi-, kuukausi-, päivä tai jopa tuntitasolla. Käyttötietojen karttuessa voit vertailla niitä eri vuosien välillä ja Turku Energia Sähköverkot Oy:n jakeluverkon alueella sijaitsevien käyttöpaikkojen osalta voit tarkastella myös ulkolämpötilan vaikutuksia energiankäyttöösi. Kun tietoisuus energiakäytöstä kasvaa, säästötoimien tunnistaminen helpottuu ja myös säästötoimenpiteiden vaikutukset ovat nähtävissä.

Samasta palvelusta näet myös laskutetut eurot

Vuositason raportointinäkymässä voit valita näytettäväksi myös energiatuotteista laskutetut euromäärät samassa näkymässä käyttötietojen kanssa. Laskutetut eurot voidaan näyttää vain tuntimittauksen piirissä olevien käyttöpaikkojen osalta.

Käyttötiedot luetaan mittareilta päivittäin

Tuntimittaustiedot luetaan mittarilta verkkoyhtiön tietojärjestelmiin kerran vuorokaudessa. Tämän päivän tuntikohtaiset käyttötiedot ilmestyvät näkyviin pääsääntöisesti huomisen päivän aikana. Joissakin tapauksissa viive saattaa tilapäisesti olla pidempi, jopa useita päiviä.

Samat mittaustiedot myös laskutuksen perusteena

Sähkön laskutus perustuu palvelussa esitettyihin jakeluverkon haltijan toimittamiin käyttötietoihin. Jos mittarin etäluenta jokaiselle tunnille ei ole onnistunut, jakeluverkon haltija on voinut joutua arvioimaan osan käyttötiedoista, jolloin mittaustiedon tilana raportointinäkymässä näkyy "Arvioitu". Mikäli laskutusvaiheessa on käytetty arvioituja käyttötietoja, korjaamme arvioituja tietoja sisältävät laskurivit seuraavilla laskuilla heti, kun jakeluverkon haltija on toimittanut todelliset käyttötiedot.

Kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen osalta laskutus perustuu toistaiseksi aina mittareilta etäluettuihin kuukausitason käyttötietoihin.

Omat muistiinpanot auttavat muutosten seurannassa

Voit tallentaa omia muistiinpanojasi ja päiväkirjamerkintöjä energiankäyttötietojen yhteyteen. Muistiinpanojen avulla voit myöhemminkin palauttaa mieleesi energiankäyttöön vaikuttaneet tapahtumat. Käyttöpaikkojen valintalistassa näkyvää tähtisymbolia klikkaamalla voit myös merkitä yhden käyttöpaikoista oletuskäyttöpaikaksi, jonka käyttötiedot ladataan valmiiksi palvelun käynnistämisen yhteydessä.

energiankayton-seuranta_72dpi_1920x1280

Henkilökohtaista palvelua – kuten sinulle sopii.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.