Club One -jäseneksi suoraan Silver-tasolle

18.04.2019

Voit liittyä Tallink Siljan Club One -jäseneksi suoraan Silver-tasolle ilmaiseksi.   Voimassaoloaika: Voimassa vuoden 2023 ajan. Lunasta etu: Edun lunastamiseen tarvittavan etukoodin saat Cardu-sovelluksesta tai ottamalla yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun. Siirry verkkopalveluun: clubone.fi/erikoisliittyminen

Baltic Princessin 22 h -risteily -20 %

18.04.2019

Saat Tallink Siljan Turusta lähtevän Baltic Princessin 22 h -risteilyistä -20 % alennusta. Koskee hyttiluokkia E – A Premium.   Voimassaoloaika: Voimassa 1.9.–22.12.2023. Lunasta etu: Varaukseen tarvittavan etukoodin saat Cardu-sovelluksesta tai ottamalla yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun. Siirry verkkopalveluun: tallinksilja.fi

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.