Miesflunssa-näytelmän liput etuhintaan

19.01.2023

Saat Linnateatterin 1.11. klo 19 esitettävään Miesflunssa-komediaan liput etuhintaan 34 €/kpl (norm. 38 €). Miesflunssa on kamala tauti. Se sisältää paljon draamaa, tragediaa ja komiikkaa. Eli koko elämän kirjon. Useita ”mitä?”-kysymyksiä, useampia ”mitä hittoa?” -kysymyksiä ja eniten ”miten tässä nyt näin kävi?” -kysymyksiä. Onko miesflunssa myytti vai fakta? Mitä keski-ikäisen miehen päässä tapahtuu, kun hän […]

Lomasolmu-näytelmän liput etuhintaan

29.08.2022

Saat Linnateatterin Lomasolmu-komedian liput etuhintaan 38 €/kpl (norm. 42 €).   Rooman romanttisin hotelli Mamma Maria, salaisuus, epätoivoinen aviomies, munakoiso ja yksi tamperelainen. Mikä voisi mennä pieleen? Lomasolmu on tilannekomiikkaa tihkuva farssikomedia, jonka solmiminen ja aukaiseminen on nauruhermoja kutitteleva kokemus. Miten käy, kun idyllinen aurinkoloma saa lisämaustetta Italian tulisista ihmissuhteista ja väärinymmärrykset luovat lopulta lähes […]

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.