Voimalinja.
17.02.2022

Turku Energian hinnat kulkevat vastavirtaan!

Turku Energian pitkäjänteinen panostaminen uusiutuviin energiamuotoihin kantaa hedelmää. Olemme kääntyneet maalisuoralle pitkässä juoksussa kohti täysin uusiutuvia energiamuotoja. Ympäristötekona tämä ei ole jäänyt huomaamatta, mutta se on ollut myös talousteko. Tekemämme muutoksen ansiosta asiakkaidemme energialaskut ovat tänä päivänä yhteensä noin 50 miljoonaa euroa pienemmät vuodessa kuin mitä ne olisivat, jos olisimme
jääneet uusiutumattomiin ja kalliimpiin energiamuotoihin. Jokainen asiakkaamme säästää siis noin 250 €/vuodessa tämän muutoksen ansiosta. Nelihenkisen perheen, kuten omani, vuosisäästö on siis 1 000 €.

Kaukolämmön tuotantomme on jo lähes täysin irtaantunut kivihiilestä ja siirtynyt käyttämään metsätähdehaketta, kierrätyspolttoaineita ja hukkalämpöjä. Fossiiliset hiilidioksidipäästömme ovat tämän ansiosta laskeneet
80 % ja tulevat laskemaan vielä edelleen. Näin ovat laskeneet kaukolämmön hintammekin – jo neljä vuotta putkeen, ja sekin trendi näyttää edelleen jatkuvan.

Sähkön myyntihintamme heiluvat sähkön tukkuhintojen mukaan, kuten kaikilla muillakin sähkön myyjillä. Polttoaineiden, vesivarantojen, päästöoikeuksien, sähkön siirtoyhteyksien ja jos kuinka monen tekijän summana joskus mennään alas ja joskus mennään ylös. Pidämme kuitenkin aina huolen siitä, että olemme luotettava ja kilpailukykyinen kumppani asiakkaillemme joka tilanteessa. Asiakkaalle vaivaton ja stressitön vaihtoehtoon valita kiinteähintainen määräaikainen sopimus, jolloin hinta on muuttumaton ja aina tiedossa. Toki muitakin vaihtoehtoja löytyy sen mukaan, mitä asiakas toivoo. Oli sähkösopimus kuitenkin mikä tahansa, niin paras ja kannatettavin säästö löytyy siitä sähköstä, jonka voi jättää käyttämättä – se on suoraa säästöä omaan pussiin.

Sähkön siirtohintoja laskimme koronapandemian alettua puoleksi vuodeksi puolittamalla siirron perusmaksun. Sen jälkeen alensimme sähkön siirtohintojamme 1.1.2021 alkaen noin 4 % riippuen asumis- ja lämmitysmuodosta. Kuulumme Suomen edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukkoon: käyttäjän kulutuksesta ja siirtotuotteesta riippuen olemme 1.–3. halvin kaikista valtakunnan noin 80 verkkoyhtiöistä. Ja tätäkin kehityssuuntaa jatketaan! Seuraavaksi alennamme sähkön siirtohintoja 1.4.2022 alkaen vielä lisää! Olemme valtakunnan halvin ja samalla yksi kaikkein toimitusvarmimmista sähkön jakeluverkkoyhtiöistä.

Kyllä halvalla voi saada hyvää!

Timo Honkanen.

Timo Honkanen
Toimitusjohtaja
Turku Energia

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.