Ti­mo Hon­ka­nen.
13.10.2017

Turku Energia rakentaa uutta energiatulevaisuutta

Turku Energia rakentaa uutta energiatulevaisuutta

Energiaympäristömme on muuttumassa hurjaa vauhtia. Hyvinvointimme on tuskin koskaan ollut näin paljon kiinni häiriöttömästä, kohtuuhintaisesta ja ympäristöystävällisestä energiasta. Asian tärkeyden ja muutoksen vauhdin takia olemme päivittäneet Turku Energian strategian vastaamaan tämän päivän tarpeita ja lähitulevaisuuden haasteita. Strategia ei ole vain business-slangia. Strategia on käytännön toimenpiteitä, joilla vastaamme asiakkaittemme tarpeisiin ja muuttuneeseen toimintaympäristöön. Kevään aikana kokosimme suuren joukon asiantuntemustamme ja mietimme tarkoin lähitulevaisuuden painopisteemme ja panostuksemme. Tuloksena syntyi uusi strategia ja 70 käytännön toimenpidettä, joita nyt viemme eteenpäin. Ensimmäinen niistä meni jo maaliinkin: Naantalin uuden voimalaitoksen hiilen käyttöä vähentämään päätimme investoida biopolttoaineen purkulaitteistoon satamaan, mikä auttaa vähentämään merkittävästi hiilidioksidijalanjälkeämme. Strategiamme lähtee siitä, että asiakas on keskiössä. Me olemme töissä asiakkaittemme energiahyvinvoinnin edistämiseksi ja tätä kautta elämänlaadun parantamiseksi. Tätä toteutamme tarjoamalla asiakkaillemme entisten palvelujemme lisäksi uusia tuotteita. Panostamme toiminnan tehokkuuteen ja uusiin tekemisen tapoihin, mikä auttaa pitämään hinnat kohtuullisina. Ylläpidämme sähkö- ja kaukolämpöverkkojemme käyttövarmuutta niin, että energiaa on aina saatavilla luotettavasti. Jatkamme edelleen panostamista uusiutuviin energiamuotoihin niin, että seuraavallakin sukupolvella on täällä hyvä olla ja aikanaan voimme hyvillä mielin heittää pallon heidän käsiinsä edelleen kehitettäväksi, aivan kuten olemme sen aikoinaan itsekin edellisiltä sukupolvilta saaneet. Olemme läsnä asiakkaittemme arjessa ja tarjoamme paikallista erinomaista palvelua ja asiakaskokemusta. Lähtökohta tälle on hyvä, sillä keväällä tehdyn asiakastyytyväisyysmittauksen tulokset olivat harvinaisen erinomaiset. Maailma ei silti ole vielä valmis ja meidän on siksi tihennettävä askellusta ja lisättävä vauhtia, että pysymme kehityksen mukana. Jotta osaamme tarjota asiakkaillemme sitä mitä he haluavat, emmekä sitä mitä luulemme heidän haluavan, olen aina yhtenä korvana ja kuulen mielelläni palautetta ja toiveita miten Turku Energia voi olla edelleen kehittämässä energiahyvinvointianne: timo.honkanen@turkuenergia.fi – laittakaa minulle postia! ”Olemme lähellä – näemme kauas” on asiakaslupauksemme ja pitää kivasti sisällään arvomme: läheisyyden, ympäristöystävällisyyden ja uudistumisen. Näiden päälle on hyvä rakentaa! Timo Honkanen Kirjoittaja toimii toimitusjohtajana Turku Energiassa

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.