Turku Energian kuvituskuva
07.06.2021

Hei. Olen Turku Energia.

Olen vetreä 120-vuotias. Olen ihmisten luoma yhtiö. Minut luotiin tekemään työtä ja kantamaan vastuuta, mitä teen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä – ja pidän työstäni. Vastuulleni kuuluu noin 200 000 Turun seudulla asuvan ihmisen energiahyvinvointi. Teen työtä, jotta kaikilla vauvasta senioriin on lämmintä ja sähköä kodin, työpaikkojen ja yhteiskunnan tarpeisiin.

Vastuulleni kuuluu tehdä työni siten, että työni tulokset ovat käyttäjille mahdollisimman edullisia, sähköä ja lämpöä on katkottomasti aina saatavilla, en kuormita toiminnallani ympäristöä ja olen aktiivisesti mukana toimialueeni arjessa. Olen mielestäni onnistunut tässä hyvin: kaukolämmön hinta kuin myös sähkön siirtomaksut ovat laskeneet pidemmän aikaa. Puurran kovin, että tämä suunta myös pysyy.

Synkkänä myrskyisenä yönä syöksyn korjaamaan luontoäidin aiheuttamia vikoja ja siksi häiriöajat toimialueellani ovat valtakunnallisestikin vertailtuna hyvin lyhyitä. Olen rakentanut uutta ja muuttanut vanhaa, minkä ansiosta viime vuonna jo noin 80 % tuotteistani oli tuotettu täysin hiilidioksidineutraalisti. Pari vuotta enää ja olen saanut tuonkin prosentin jo täyteen sataan: työni tuloksista voi siis nauttia täysin puhtaalla energiaomallatunnolla.

Oman työni ohella olen mukana paikallisessa toiminnassa myös monella muulla tavalla: liikuntaa, urheilua, saariston siisteyttä ja kulttuuria tukien muutaman mainitakseni. Siksi logoni voi joskus sattua silmääsi myös monessa yllättävässä paikassa niin mediassa kuin liikuntapaikkojen laidoilla.

Koen tyytyväisyyttä myös siitä, että tuon seutukunnalle työtä ja merkittävän verojalanjäljen. Näiden avulla olen luomassa vielä välillistä lisäarvoa asiakkailleni sekä ympäröivälle yhteiskunnallemme. Nämä hedelmät jäävät seutukunnallemme yhteiseksi hyväksi, eivätkä karkaa maailman tuuliin.

Koen suurta vastuuta työstäni. Kun teen sen hyvin, niin olemassaoloani ei ihminen juuri huomaa. Jos epäonnistuisin, niin sen varmasti huomaisi. Siksi pistän aina parastani. Olen olemassa Sinua varten.

Turku Energia

PS. Ajatuksiani paperille auttoi kokoamaan toimitusjohtaja Timo Honkanen

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.