Ihmiset & yhteisöt

YTHS aktivoi koko henkilöstönsä ympäristötyöhön

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä YTHS:ssä on käytössä WWF:n Green Office -sertifikaatti. Koko henkilöstö on lähtenyt innolla mukaan ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää...
Taidelainaamo

Taiteen karkkikauppa

Turun Taidelainaamo on taiteen rakastajan karkkikauppa. Tauluja ja veistoksia on kaikkialla. Lainaamossa on töitä yli 120 paikalliselta taiteilijalta. Teoksia voi ostaa itselleen, antaa lahjaksi tai vuokrata kuukausimaksulla.

Lue lisää...
Energiafiksuin taloyhtio

Nyt pysyy lämpö sisällä

Energiafiksuin taloyhtiö 2019 -kisan voittaja, Asunto Oy Kupittaankatu 45, on remontoitu kymmenen viime vuoden aikana yltä päältä. Energiansäästön kannalta olennaista on lämmön talteenotto poistoilmasta.

Lue lisää...

Kiekko vie lätkäperhettä

Jääkiekko ei ole vanhempien näkökulmasta se helpoin eikä halvin laji – varsinkaan jos sitä harrastaa perheessä isompikin katras. Turku Energia on mukana tukemassa TPS:n lätkäperheitä.

Lue lisää...
Sibel Kantola

“Rakastan taikaa ja fantasiaa”

Kuvataiteilija Sibel Kantola on kulkenut pitkän tien Turkista Suomeen. Nyt hänellä on Kaarinassa Mökki Galleria, jonka satumaisessa ilmapiirissä hän tekee kuvituksia lastenkirjoihin.

Lue lisää...

Kaappitaide kukoistaa kaduilla

– Saanko minäkin maalata joskus sähkökaapin, kysyi Ida Nylander muutama vuosi sitten isältään, kun he ihailivat turkulaista ympäristötaidetta kotinsa lähettyvillä. Tänä kesänä Idan unelmasta tuli totta: hän toteutti oman taidesähkökaappinsa Hämeenkadulle.

Lue lisää...

Ilmajohtojen uudet lintuvaroittimet saavat kiitosta

Turku Energia Sähköverkot on asentanut uudentyyppisiä lintuvaroittimia ilmajohtoihin. Uudet varoittimet ovat neonvärisiä ja heiluvat vinhasti. Ne auttavat lintuja havaitsemaan, ja näin ollen väistämään, johdot ajoissa.

Lue lisää...

I många roller

Pargasbon Riddo Ridberg är en mångsysslare inom musik och teater, som spelar, komponerar, arrangerar, regisserar, uppträder och undervisar. Många ungdomar har uppmuntrade av Riddo vågat sig ut på scenen.

Lue lisää...

Texvex kierrättää hyvää

TST-Texvexin poistotekstiilimyymälässä on hyvä tunnelma. Toiminnan avulla työttömät saavat mielenkiintoista työtä, ja käytöstä poistettujen vaatteiden ja kankaiden elinkaari jatkuu.

Lue lisää...

Monessa roolissa

Paraislainen Riddo Ridberg on musiikki- ja teatterialan monitoimimies, joka soittaa, säveltää, sovittaa, ohjaa, näyttelee ja opettaa. Monet nuoret ovat uskaltautuneet lavalle Riddon kannustamana.

Lue lisää...