Ihmiset & yhteisöt

Energiafiksu eteni askel kerrallaan

Pitkäjänteinen työ energiansäästön hyväksi toi naantalilaiselle kerrostalolle vuoden 2018 energiafiksuimman taloyhtiön tittelin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Tuuna ja jäsen Reijo Grönroos esittelevät, mitä kaikkea talossa on tehty.

Lue lisää...

Ikimetsän suojelu on ilmastoteko

Luonnonperintösäätiö suojelee vanhoja ikimetsiämme. Arvokkaiden hiilinielujen rauhoittaminen on ilmastoteko, johon sinäkin voit nyt osallistua Turku Energian Ekotakuu Extra – tai Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun ostamalla.

Lue lisää...

Vilpitön ja helisevä

Taiteilija Outi Purolle eettisyys ja ekologisuus ovat aina olleet tärkeitä. Näiden arvojen pohjalle hän perusti myös yrityksensä. Mum’s työllistää kuutisenkymmentä käsityöläistä Etelä-Afrikassa, Intiassa, Kambodžassa ja Boliviassa.

Lue lisää...

Jäätelöpilvi italialaiseen tapaan

Hansakorttelin sijaitseva Gelateria Nuvole on toiminut samalla paikalla perustamisvuodesta 2008 saakka. Stefano Morosi kertoo päätyneensä gelateriayrittäjäksi ja gelatomestariksi, kun hän huomasi, ettei Turusta saa artesaanijäätelöä.

Lue lisää...
Roosa Närhi

Nuorempien esikuva

Kun Roosa Närhi lähti 13-vuotiaana kokeilemaan kaupungin tarjoamaa ilmaista taekwondo-tuntia, hän ei aavistanut, että se muuttaisi hänen elämänsä suunnan.

Lue lisää...
Fahed Al-Badri ja Lotta Laaksonen

Shams-falafeleissa yhdistyvät eettiset unelmat

Lotta Laaksosen mielestä maailma kaipasi tuotetta, joka vastaisi monipuolisesti nykyajan avoimiin kysymyksiin. Suomen eettisimmät falafelit syntyivät kuitenkin sattumalta.

Lue lisää...
Juha Rantasalo ja Mika Karbin

Sairaala varautuu häiriöihin

Sähkökatko on tulipalon jälkeen pahin uhkakuva, mikä sairaalaa voi kohdata. Sairaala tarvitsee toimiakseen myös lämpöä, höyryä ja jäähdytystä.

Lue lisää...
Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki

ApulantaSähkö salamoi ympäristön puolesta

Apulanta on jakanut faneilleen energiaa jo lähes 30 vuotta. Koska sähköinen tunnelma ei yksin riitä, bändi lanseeraa yhdessä Turku Energian kanssa ApulantaSähkön.

Lue lisää...
Annikki Miettinen ja Marja-Leena Blomqvist

Pyyteetön ystävä auttaa ja kuuntelee

Punaisen Ristin järjestämä Ystävätoiminta täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Toiminnan tavoitteena on lieventää yksinäisyyttä ja tarjota sekä ystävälle että asiakasystävälle iloa ja sisältöä omaan elämäntilanteeseen.

Lue lisää...

Klovni tuo ilon sairaalaan

– Tämä on vahvasti hetkessä elämistä. Minun pitää huomioida lapsi ja hänen vointinsa, perhe, sekä hoitohenkilökunta. Nämä asiat määrittelevät sen, miten lähden kussakin tilanteessa rakentamaan yhteistä leikkiä, toteaa sairaalaklovnina toimiva Kaisa Koulu.

Lue lisää...