Ihmiset & yhteisöt

Kaappitaide kukoistaa kaduilla

– Saanko minäkin maalata joskus sähkökaapin, kysyi Ida Nylander muutama vuosi sitten isältään, kun he ihailivat turkulaista ympäristötaidetta kotinsa lähettyvillä. Tänä kesänä Idan unelmasta tuli totta: hän toteutti oman taidesähkökaappinsa Hämeenkadulle.

Lue lisää...

Ilmajohtojen uudet lintuvaroittimet saavat kiitosta

Turku Energia Sähköverkot on asentanut uudentyyppisiä lintuvaroittimia ilmajohtoihin. Uudet varoittimet ovat neonvärisiä ja heiluvat vinhasti. Ne auttavat lintuja havaitsemaan, ja näin ollen väistämään, johdot ajoissa.

Lue lisää...

I många roller

Pargasbon Riddo Ridberg är en mångsysslare inom musik och teater, som spelar, komponerar, arrangerar, regisserar, uppträder och undervisar. Många ungdomar har uppmuntrade av Riddo vågat sig ut på scenen.

Lue lisää...

Texvex kierrättää hyvää

TST-Texvexin poistotekstiilimyymälässä on hyvä tunnelma. Toiminnan avulla työttömät saavat mielenkiintoista työtä, ja käytöstä poistettujen vaatteiden ja kankaiden elinkaari jatkuu.

Lue lisää...

Monessa roolissa

Paraislainen Riddo Ridberg on musiikki- ja teatterialan monitoimimies, joka soittaa, säveltää, sovittaa, ohjaa, näyttelee ja opettaa. Monet nuoret ovat uskaltautuneet lavalle Riddon kannustamana.

Lue lisää...

Energisiä energia-alan lähettiläitä

Turku Energia on Varsinais-Suomessa merkittävä työnantaja ja myös yksi alueen suurimmista kesätyöllistäjistä. Tänä kesänä kokemusta ja osaamista oli kerryttämässä nelisenkymmentä energistä nuorta.

Lue lisää...

Turku Energia osallistuu kalojen suojeluun

Vesivoiman tuottaminen on ympäristön kannalta puhdasta, mutta voimalan rakentamisella on joitakin vaikutuksia luontoon. Turku energian osakkuusyhtiöiden vesivoimaloissa kiinnitetään huomiota niitä ympäröivien jokien vaelluskalojen elinoloihin. Jokien hyvinvointia edistetään muun muassa rakentamalla kalaportaita eli kalojen kulkuväyliä.

Lue lisää...

Energiafiksu eteni askel kerrallaan

Pitkäjänteinen työ energiansäästön hyväksi toi naantalilaiselle kerrostalolle vuoden 2018 energiafiksuimman taloyhtiön tittelin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Tuuna ja jäsen Reijo Grönroos esittelevät, mitä kaikkea talossa on tehty.

Lue lisää...

Ikimetsän suojelu on ilmastoteko

Luonnonperintösäätiö suojelee vanhoja ikimetsiämme. Arvokkaiden hiilinielujen rauhoittaminen on ilmastoteko, johon sinäkin voit nyt osallistua Turku Energian Ekotakuu Extra – tai Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun ostamalla.

Lue lisää...

Vilpitön ja helisevä

Taiteilija Outi Purolle eettisyys ja ekologisuus ovat aina olleet tärkeitä. Näiden arvojen pohjalle hän perusti myös yrityksensä. Mum’s työllistää kuutisenkymmentä käsityöläistä Etelä-Afrikassa, Intiassa, Kambodžassa ja Boliviassa.

Lue lisää...