Ihmiset & yhteisöt

Roosa Närhi

Nuorempien esikuva

Kun Roosa Närhi lähti 13-vuotiaana kokeilemaan kaupungin tarjoamaa ilmaista taekwondo-tuntia, hän ei aavistanut, että se muuttaisi hänen elämänsä suunnan.

Lue lisää...
Fahed Al-Badri ja Lotta Laaksonen

Shams-falafeleissa yhdistyvät eettiset unelmat

Lotta Laaksosen mielestä maailma kaipasi tuotetta, joka vastaisi monipuolisesti nykyajan avoimiin kysymyksiin. Suomen eettisimmät falafelit syntyivät kuitenkin sattumalta.

Lue lisää...
Juha Rantasalo ja Mika Karbin

Sairaala varautuu häiriöihin

Sähkökatko on tulipalon jälkeen pahin uhkakuva, mikä sairaalaa voi kohdata. Sairaala tarvitsee toimiakseen myös lämpöä, höyryä ja jäähdytystä.

Lue lisää...
Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki

ApulantaSähkö salamoi ympäristön puolesta

Apulanta on jakanut faneilleen energiaa jo lähes 30 vuotta. Koska sähköinen tunnelma ei yksin riitä, bändi lanseeraa yhdessä Turku Energian kanssa ApulantaSähkön.

Lue lisää...
Annikki Miettinen ja Marja-Leena Blomqvist

Pyyteetön ystävä auttaa ja kuuntelee

Punaisen Ristin järjestämä Ystävätoiminta täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Toiminnan tavoitteena on lieventää yksinäisyyttä ja tarjota sekä ystävälle että asiakasystävälle iloa ja sisältöä omaan elämäntilanteeseen.

Lue lisää...

Klovni tuo ilon sairaalaan

– Tämä on vahvasti hetkessä elämistä. Minun pitää huomioida lapsi ja hänen vointinsa, perhe, sekä hoitohenkilökunta. Nämä asiat määrittelevät sen, miten lähden kussakin tilanteessa rakentamaan yhteistä leikkiä, toteaa sairaalaklovnina toimiva Kaisa Koulu.

Lue lisää...

Vaatepuussa leikitellään laina-asuilla

Vaatelainaamo Vaatepuu tarjoaa vaihtoehdon pikamuodille. Vaatteiden lainaaminen vähentää kuluttajien hiilijalanjälkeä merkittävästi ja tekee erilaisten pukeutumistyylien kokeilusta helppoa ja hauskaa.

Lue lisää...

Pienen potilaan iloksi

Turkulainen Lapsellista ry haluaa, että sairaalassa olevien lasten ja nuorten aika kuluisi sujuvammin. Sairaaloiden lisäksi se toimittaa esimerkiksi puuhapaketteja lastensuojelun asiakkaille. Turku Energia suuntaa joulukorttivarat tänä vuonna yhdistyksen kautta Tyksin lastenosastolle ja Vähäheikkilän perhetukikeskukselle.

Lue lisää...

Energiafiksuin taloyhtiö on Naantalin Luostarinkatu 14

Turun alueen energiafiksuin taloyhtiö on Asunto-Oy Naantalin Luostarinkatu 14. Taloyhtiö voitti Turku Energia Lämmön ja Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen kilpailun, jolla etsittiin Turun alueen energiafiksuinta taloyhtiötä. Voittaja julkistettiin energiansäästöviikolla. Palkinnoksi taloyhtiö saa joulukuun 2018 kaukolämmön veloituksetta.

Lue lisää...

Rantojen hyvä haltija

Marja Santalahti on raivannut ja hoitanut Korppolaismäen Etelärantaa jo vuosikausia. – Minulla on valtava kauneudenjano. En ymmärrä, miksi ihmiset eivät huolehdi asuinympäristöstään, hän sanoo.

Lue lisää...