Energiaratkaisut

Sähköauto parkissa johdon nokassa latauspisteen vierellä

Sähköauton latauspiste kotiin – Kolme hyvää syytä, miksi kotilataus kannattaa

Jos kotona on sähköauto tai ladattava hybridi, sen täyden potentiaalin ja kustannushyödyn saa, kun myös lataa ajoneuvon kotona. Tässä kolme hyvää syytä, miksi kotiin kannattaa hankkia oma sähköauton latausasema. 1. Latauspiste kotona mahdollistaa sähköauton täyden potentiaalin Täyssähköautosta tai ladattavasta hybridistä saa täyden hyödyn, kun kotona on myös auton latauspiste. Auton lataaminen kotona on helppoa. Kun […]

Lue lisää

Omakotitalon katolla on aurinkopaneeleja. Asukas Mikko Hallamaa hymyilee talon parvekkeella.

Hallamaat korvasivat öljylämmitystä aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelien asentaminen omakotitalon katolle kohensi turkulaisen Hallamaan perheen asumismukavuutta. – Parasta on, että pystyimme kesällä viilentämään yläkerran omalla sähköllä, myyntipäällikkönä Virialla työskentelevä Mikko Hallamaa kertoo.

Lue lisää

Omakotitalon katolla on aurinkopaneeleja.

Vanhan talon uudet aatteet

Kotimainen aurinkopaneelien valmistaja ja passelin hintainen paketti saivat paraislaiset Pia ja Veijo Vainion hankkimaan aurinkopaneelit kotikatolle omalta energiayhtiöltä. Ratkaisu leikkasi sähköenergialaskusta viidenneksen.

Lue lisää

Karttadiagrammi aurinkosähkön kapasiteetista, hintaeroista ja osuudesta kaikessa sähköntuotannosta.

70 000 aurinkopaneelia tunnissa

Aurinkosähkön suosio lähti räjähdysmäiseen kasvuun 2010-luvulla. Maiden väliset erot ovat kuitenkin edelleen suuria, sillä paikallinen energiapolitiikka, lainsäädäntö ja kannustimet vaikuttavat merkittävästi paneelien kysyntään.

Lue lisää

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.