fbpx

Energiaratkaisut

Aurinkopaneeleja talojen katolla.

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii?

Aurinkoenergian hyödyntäminen kannattaa Suomessakin, sillä meillä aurinko säteilee suunnilleen yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Saksassa. Huimin harppauksin kehittyneen tekniikan ja laskeneiden kustannusten ansiosta aurinkosähköjärjestelmä on nykyään oiva sijoitus puhtaaseen energiaan.

Lue lisää

Aurinkopaneeleja talon katolla aurinkoisessa metsämaisemassa.

Aurinkopaneelit kotiin – ota nämä asiat huomioon

Aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet alaspäin ja moni harkitsee niiden hankkimista. Tässä viisi asiaa, joita kannattaa pohtia ennen järjestelmän hankintaa.   1. Suomi on auringon säteilymäärältä Saksan veroinen Monesti kuulee sanottavan, ettei näillä leveysasteilla kannata tuottaa aurinkosähköä, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Suomi on aurinkoenergian tuotantopotentiaaliltaan Saksan ja Tanskan veroinen maa. Pimeitä talviamme kompensoi hyvin valoisa kesä, jolloin aurinko paistaa lähes vuorokauden ympäri.  Kokonaissäteilyenergian määrä maapallon parhailla alueilla on noin […]

Lue lisää

Sähköauto latauksessa.

Sähköauton latauspiste kotiin – Kolme hyvää syytä, miksi kotilataus kannattaa

Jos kotona on sähköauto tai ladattava hybridi, sen täyden potentiaalin ja kustannushyödyn saa, kun myös lataa ajoneuvon kotona. Tässä kolme hyvää syytä, miksi kotiin kannattaa hankkia oma sähköauton latausasema. 1. Latauspiste kotona mahdollistaa sähköauton täyden potentiaalin Täyssähköautosta tai ladattavasta hybridistä saa täyden hyödyn, kun kotona on myös auton latauspiste. Auton lataaminen kotona on helppoa. Kun […]

Lue lisää

Omakotitalon katolla on aurinkopaneeleja. Asukas Mikko Hallamaa hymyilee talon parvekkeella.

Hallamaat korvasivat öljylämmitystä aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelien asentaminen omakotitalon katolle kohensi turkulaisen Hallamaan perheen asumismukavuutta. – Parasta on, että pystyimme kesällä viilentämään yläkerran omalla sähköllä, myyntipäällikkönä Virialla työskentelevä Mikko Hallamaa kertoo.

Lue lisää

Omakotitalon katolla on aurinkopaneeleja.

Vanhan talon uudet aatteet

Kotimainen aurinkopaneelien valmistaja ja passelin hintainen paketti saivat paraislaiset Pia ja Veijo Vainion hankkimaan aurinkopaneelit kotikatolle omalta energiayhtiöltä. Ratkaisu leikkasi sähköenergialaskusta viidenneksen.

Lue lisää

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.