Energiantuotanto

Kuvittele tilanne: Sähköt poikki kaksi viikkoa

Mitä jos sähköt menisivät poikki eteläisestä Suomesta? Kriisi koskettaisi kaikkia, sillä vettä ei tulisi eikä menisi, kaukolämpöpumppaamot eivät toimisi ja myös tietoliikenne- sekä matkapuhelinverkot lamaantuisivat.

Lue lisää...

Sähkömarkkinakatsaus 25.11.2019

Syksyn markkinahintakehitys on vaihdellut sekä johdannais- että spot-markkinoilla.

Lue lisää...

Asiakkaidemme tyytyväisyys on tutkitusti maan huippua

Turku Energia kartoitti tänä vuonna asiakastyytyväisyyttään ensimmäistä kertaa EPSI Ratingin tekemän Sähkön vähittäismyynti -tutkimuksen kautta.

Lue lisää...

Turku Energia urakoi ulkovalaistuksen kehätielle

Turku Energia rakentaa ulkovalaistuksen E18 Turun kehätielle.

Lue lisää...

Vaivaton tapa viilentää

Turku Energian lähijäähdytys on uusi, vaivaton tapa tarjota viilennystä koko taloyhtiölle. Sen asentaminen onnistuu parhaiten kiinteistön rakennusvaiheessa tai esimerkiksi kerrostalon putkiremontin yhteydessä.

Lue lisää...
Tuulipuisto

Mistä puhaltaa, tuulienergia?

Uusiutuvien energialähteiden tuotannossa puhaltavat navakat kasvun tuulet. Tuulivoima seisoo jo omilla jaloillaan ilman tuotantotukia. Kymmenen vuoden kuluttua se voi kattaa jo noin kolmanneksen Suomen sähköntuotannosta.

Lue lisää...
Kaukolämmön hinta Euroopassa (kartta)

Kaukolämmöllä on vihreä tulevaisuus

Kaukolämmöllä on Suomessa pitkä historia, eikä loppua näy. Sillä on merkittävä rooli myös tulevaisuudessa, kun lämmöntuotannossa tähdätään nollapäästöihin.

Lue lisää...
Juho Vennamo ja drone

Drone havaitsee kaukolämpövuodot

Aika on valttia kaukolämpövuotojen havaitsemisessa. Vuotokohdan paikantaminen ilmasta käsin on nykyään paitsi nopeaa ja tarkkaa, myös edullista.

Lue lisää...

Turku Energia edelläkävijöiden joukossa kohti hiilineutraalia energiantuotantoa

Turku Energian on vähentänyt merkittävästi kivihiilen käyttöä polttoaineena. Ensi vuonna enää noin kymmenen prosenttia käyttämistämme polttoaineista on kivihiiltä.

Lue lisää...

Naantalissa otetaan askel kohti kivihiiletöntä energiantuotantoa

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) hankkii savukaasulauhduttimen Naantalin voimalaitoksen monipolttoainevoimalaitosyksikköön. Lauhdutin otetaan käyttöön tämän vuoden lopussa.

Lue lisää...