Energiantuotanto

Aurinkoenergiasta suurin hyöty suunnittelemalla

Lisääntyvä ympäristötietoisuus ja kehittyvä tekniikka tuovat aurinkopaneelit yhä useampien kotien katoille. Aurinkosähkön riittävyyteen vaikuttavat paitsi sääolosuhteet ja laitteisto, myös sähkönkäytön suunnittelu.

Lue lisää...

80 pimeää minuuttia

Suomessa sähkönjakelun haasteena ovat sääolosuhteet ja pitkät välimatkat. Niistä huolimatta toimitusvarmuus on meillä kansainvälisesti katsoen hyvällä tasolla.

Lue lisää...

Vihreämpää asumista Vasolla

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n eli Vason kiinteistöissä on kaytössä 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi Vaso kehittää ympäristöystävällisiä energiaratkaisujaan hankkimalla sähköautojen latausasemia perusparannettaviin taloihin.

Lue lisää...

Markkinakatsaus 29.4.2019

Alkuvuoden spot- ja johdannaishintakehitystä on leimannut varsin reipas vaihtelu. Spot-hintatasot painuivat vähäisen kulutuksen jaksoilla myös Pohjoismaissa aika ajoin varsin matalalle.

Lue lisää...
Antti Korhonen, Maija Henell, Vesa Kartano ja Timo Kärki

Lämmön matka kotiin

Sinunkin kotisi saattaa lämmetä hakkeella, sahanpurulla ja puunkuorella. Turku Energian kaukolämpöverkon piiriin kuuluu yli 90 prosenttia Turun ja lähialueen rakennuksista.

Lue lisää...
Sähköautojen markkinaosuus

Suomessa sähköautoihin siirrytään hybridien kautta

Suomen sähköautokanta kasvaa kohisten.  Kun täyssähköautojen tarjonta kasvaa entisestään ja akkutekniikka kehittyy, tulee latauspisteestä kiinteistöjen vakiovaruste.

Lue lisää...

Tuota itse aurinkosähköä

Aurinkosähkön tuottajaksi ryhtyminen sujuu nyt helposti.  Turku Energialla on tarjolla kotitalouksille peräti viisi kulutuksen mukaan suunniteltua paneeliratkaisupakettia.

Lue lisää...

Kuvittele tilanne: Sähköt poikki kaksi viikkoa

Mitä jos sähköt menisivät poikki eteläisestä Suomesta? Kriisi koskettaisi kaikkia, sillä vettä ei tulisi eikä menisi, kaukolämpöpumppaamot eivät toimisi ja myös tietoliikenne- sekä matkapuhelinverkot lamaantuisivat.

Lue lisää...

Energiamarkkinoilla korostuu yhä vahvemmin uusiutuvien energialähteiden nousu fossiilisia vastaan

Kaukolämpö on entistäkin vihreämpää ja hinnaltaan kilpailukykyistä.

Lue lisää...

Vihreää energiaa luonnon hyväksi

Tänä syksynä yhä useampi meistä on miettinyt huolissaan, miten voisi omilla teoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Turku Energia on jo pitkään panostanut ympäristöystävällisiin tuotteisiin.

Lue lisää...